Salibandyn pelaamisen hyödyt

Salibandy on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista, eikä se ihme olekaan. Sen aloittaminen on suhteellisen helppoa ja liikuntana se voi olla niin kevyttä tai rankkaa, kuin pelaajat siitä itse tekevät. Salibandyn pelaamisella on monia hyötyjä, joten jos joukkuelajit kiinnostavat, on salibandy ehdottomasti yksi hyvä vaihtoehto mistä valita! Jotkut ihmiset veikkaavat raveissa, nettilotto-sivustoilla tai kavereiden kesken. Minä veikkaan, että nämä salibandyn terveyshyödyt saavat sinut pian aloittamaan uuden harrastuksen!

Kunto kasvaa silmänräpäyksessä

Salibandya pelatessa kunto kasvaa nopeasti, sillä kentällä saa juosta toden teolla pallon perässä! Päivittäinen askelmäärä tulee varmasti enemmän kuin täyteen. Sählyn pelaaminen saattaa myös parhaassa tapauksessa motivoida treenaamaan omallakin ajalla juoksulenkkien ja salitreenien siivittämänä. Salibandyn tehot lisäksi kasvavat, kun pelaajien kunto kasvaa ja kehittyy. Jonkinnäköistä peruskuntoa salibandy siis vaatii, mutta pääasia on, että kaikki joukkueen pelaajat ovat suurin piirtein samassa lähtöpisteessä.

Koordinointikyky ja kehonhallinta paranee

Salibandyn hyödyt eivät jää pelkkään kunnon kohenemiseen, vaan myös yksilön koordinointikyky ja kehonhallinta paranevat, kun pelatessa joutuu tekemään nopeita päätöksiä ja liikkuja. Pelitilanteita täytyy lukea nopeasti, eikä paikalleen voi jäädä miettimään liian pitkäksi aikaa! Myös mailan ja pallon hallintaa tulee harjoittaa: tässäkin koordinointikyky saa harjoitusta.

Harrastus, joka on helppo ja nopea aloittaa

Salibandyn aloittaminen on suhteellisen helppoa – jos haluaa pelata leikkimielisesti ja enemmän urheilumielessä kavereiden kanssa, voi pelata sählyä, eli salibandyn vapaampaa muotoa. Sählyä ei koske niin tiukat säännöt ja sitä voi pelata miltei missä tahansa liikuntatilassa. Uusia varusteitakaan ei tarvitse liialti hankkia, sillä sisäpelikengät, urheiluvaatteet, maila ja pallo ovat tarpeeksi kentälle astuessa! Jos kuitenkin haluat kurkottaa korkealle kohti tähtiä, pystyy salibandyssä myös kehittymään ja kilpailemaan joukkueissa ja jopa maajoukkueessa asti. Lisäksi Suomi on hyvä maa aloittaa salibandyharrastus, sillä olemme yksi johtavista salibandymaista – täältä löytyy osaavia valmentajia ja taidokkaita joukkueita.

Uusia kavereita

Joukkuelajina salibandy tiivistää ihmissuhteita. Ihmisiin tutustuu ensinnäkin helpommin, kun samalla tekee jotain muuta. Toiseksi, ihmissuhteet kehittyvät nopeammin, kun samassa joukkueessa pelatessasi puhallat yhteen hiileen muun tiimisi kanssa. Salibandyn pelaaminen on tiimityötä, joka tarkoittaa, että sooloilemalla ei pääse mihinkään. Pelatessa oppii olemaan ja tulemaan toimeen erilaisten persoonien kanssa, joka on yleisesti hyvä elämäntaito. Ja mitä parempaa, samalla kun teet uusia tuttavuuksia, kehität kestävyyttäsi ja kuntoasi huimasti. Parhaassa tapauksessa voit saada elinikäisiä ystäviä salibandyjoukkueesi kautta!