B-ja C- poikia Vierumäellä akatemiavalmennuksessa

Vierumäen Salibandyakatemia 31.8.-2.9.16

Vierumäen Salibandyakatemia on tarkoitettu urheilu-uraa tavoitteleville salibandyn B- ja C-juniorijoukkueiden tytöille ja pojille sekä valmentajille. Akatemiassa aloitti tänä vuonna n.80 pelaajaa. LASB:n edustus koostui tytöistä,B-ja C-pojista.

Vierumäellä paneuduttiin urheilijaelämään sen kaikilla osa-alueilla.

B-ja C-poikien akatemiavalmennusryhmä sekä valmentaja KP Lampinen
B-ja C-poikien akatemiavalmennusryhmä sekä valmentaja KP Lampinen

Seuramme poikien valmennustiimistä oli oppia kerryttämässä Kari Pekka Lampinen alias Lennu.

Lennu kokosi leirin sisällön

– Pääosin leirillä opeteltiin urheilijaelämää ja kuinka omaa fysiikkaa saa parannettua (käytiin läpi liikkeitä ja eri treenaus muotoja) Myös testausta suoritettiin. Valmentajille oli tarjolla lisää tietoutta valmentamisesta ja mihin suuntaan ollaan menossa valmennuksessa. Myös henkilökohtaista palautetta annettiin sekä pelaajille että valmentajille.

14232497_10206642874780901_9014738799195245196_n

Salibandyakatemian arvot tuli nuorille tutuiksi: Halu kehittyä,intohimo,pitkäjännitteisyys,urheilijan elämä ja vastuuntunto, kaikessa tekemisessä.
Leirijaksoja on kolme,joista nyt oli ensimmäinen. Loppuvuodesta on kakkososa ja keväällä kolmas. Nuoret itse kertoivat viihtyneensä ja saaneensa leiristä paljon uutta hyödyllistä tietoa. Kakkosleirille saatiin etätehtävä,johon innokkaimmat paneutuivat jo leirin aikana.
Leirit ovat arkena ja nuoret joutuvat anomaan oppilaitoksistaan vapaata akatemiaa varten. Tässä kohtaa astuu esiin urheilijan vastuullisuus ,sillä opiskelu ei saa kärsiä urheilusta. Korvaavat opintotehtävät tulee selvittää opettajien kanssa poissaolojen vuoksi. Akatemiaopinnoista voi saada vastavuoroisesti myös hyväksilukuja mm. terveystiedon opinnoissa.
Seuraava akatemiajakso on marraskuussa.
(kuvat KP Lampinen)