Isänpäiväkakun kirsikkana Koovee-LASB

seuraavaksikoovee_lasb

LASBin miesten edustusjoukkueen kahden viikon ottelutauko on ohi ja on jälleen aika palata liigakaukaloon. Tällä kertaa vastaan asettuu tamperelainen Koovee, joka hieman yllättäen jäi lauantaina tasapeliin sarjan hännänhuippuna majailevan M-Teamin kanssa.

LASB ja Koovee pelaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa samalla sarjatasolla, mutta täysin tuntemattomia joukkueet eivät toisilleen ole. Kymmenettä liigakauttaan pelaava Koovee ja ensimmäistä liigakauttaan pelaava LASB kohtasivat reilu vuosi sitten Tampereella ja tänä vuonna elokuun alussa Eerikkilän urheiluopistolla harjoitusotteluissa, jotka molemmat päättyivät Kooveen voittoon. Varsinkin muutama kuukausi sitten Koovee hämmästytti perin rohkealla pelitavalla, kun se antoi jatkuvaa painetta todella rohkeasti ja todella syvältä. LASBin peli ei ollut tuolloin valmista vastaamaan niin kovaan prässiin, mutta kuten kauden alku on osoittanut, ovat vastustajat yksi toisensa jälkeen kääntäneet Kooveen paineen alta pois ja vieneet pisteet mennessään. Sittemmin Kooveen tuore päävalmentaja Valtteri Sainio on joutunut piirtämään pelikirjaa maltillisemmaksi, joka ei tietenkään kauden ollessa jo käynnissä, ole mikään ihannetilanne.

Osasyy tamperelaisten ennakko-odotuksiin nähden heikkoon alkukauteen löytyy varmasti edellä mainitusta pelitapamuutoksesta, mutta täytyy muistaa, että Koovee on myös todella nuori joukkue. Vilkaisu kotisivujen pelaajaluetteloon kertoo, että pelaajista vain yksi on syntynyt 80- luvulla. Suuri osa pelaajistosta edustaa 20- kymppisten ryhmää, eikä ole valmennuskaan iällä pilattu. Joukkueessa on paljon potentiaalia ja otteluiden tulokset lähes poikkeuksetta luokkaa ”hyvä peli, mutta ei ihan riittänyt”. Nyky- Koovee on vähän kuin nousijajoukkue, joka kuitenkin pelaa kymmenettä liigakauttaan, jos tällaisen karrikoinnin sallitte.

Kooveen alkukauden paras pistemies on ollut Samuli Salomaa tehoin 4+5=9. LASBista kaksi vuotta sitten Tampereelle siirtynyt Perttu Koljonen on nakutellut kymmeneen otteluun mukiinmenevät 3+5=8 tehot. Maaliin Sainiolla on heittää Arvid Vonk tai Eero Peiponen, joilla molemmilla torjuntaprosentti huitelee kahdeksankymmenen paremmalla puolella. Kaksi edellistä kautta oransseissa pelannut Topi Koskinen on ollut mukana kahdessa ottelussa, mutta ei ole toistaiseksi avannut pistetiliään. Koskisen rooli näyttää LASB- kausilta hieman muuttuneen, sillä nuori rightin juoksukone on istutettu puolustajan paikalle.

LASB käytti vapaan viikonlopun tehokkaasti hyväkseen ja kävi kohottamassa joukkuehenkeä pikkujoulujen merkeissä. Pelkkää pehmeää pakettia kulunut kaksiviikkoinen ei ole kuitenkaan ollut, sillä joukkue on myös harjoitellut kovaa. Nyt edessä ovat syyskauden tärkeimmät ottelut, kun se kohtaa kolme sarjataulukossa sen alapuolella olevaa joukkuetta.

– Meillä on edessä todella tiukka viikko. Suomen cupin Tiikerit- ottelu osui ensi viikon torstaille, joten pelataan viikon sisään neljä peliä. Tilanne loukkaantumisten suhteen on hyvä, joten onneksi nyt riittää ukkoja taistelemaan, kommentoi LASBin valmentaja Kalle Tyrkäs.

Jos on Kooveella ollut vaikeuksia kääntää tasaiset ottelut voitoiksi, niin sitä samaa on alkukausi tarjonnut myös oransseille. Maalin tappiot Classicille tai EräViikingeille eivät paljoa lämmitä, kun sarjapisteitä lasketaan yhteen. LASB lähtee Kooveeta vastaan kolmen ottelun tappioputkessa, joissa kaikissa se on paininut maalinteko-ongelmien kanssa. Kymmenen tehtyä maalia kolmeen otteluun on salibandyliigassa auttamattoman vähän – varsinkin kun noista kymmenestä maalista kuusi on syntynyt erikoistilanteista. LASBin ykkösnyrkki on vaeltanut viimeisissä otteluissa varjojen mailla ja on pelannut yli 160 minuuttia ilman tasaviisikoin tehtyä maalia. Lienee selviö, että myös ykkösen pitää onnistua omassa pelissään, jos LASB haluaa poistua Tampereelta voitto taskussaan.

– En ole huolissani. Paikkojahan meillä on ollut, mutta viimeistely on tökkinyt. Kyllä se pallo sinne reppuun alkaan uppoamaan, kommentoi ykkösvitjan sentteri Heikki Hätönen pelipäivän aamuna.

– Jälleen kerran edessä on tärkeä peli ja jaossa tärkeitä pisteitä. Koovee pelaa todella aktiivista peliä eli vauhtia riittää varmasti. Meidän kannalta avainkysymys on, että miten pääsemme kotijoukkueen paineen alta pois, päätti Tyrkäs.

Koovee – LASB sunnuntaina 13.11. klo 18 Spiral- halli, Tampere