LASBin miesten edustuksen sopimuspelaajat 1.6.2017

LASBin miesten edustusjoukkueen pelaajarunko liigakaudelle 2017-2018 on lähes valmis. Joukkueessa on tällä hetkellä 24 sopimuspelaajaa ja harjoitusringissä viilettää kaikkiaan 30 pelimiestä. Valmennusvastuun kantavat jo aiemmin uutisoidut päävalmentaja Teemu Varis ja valmentaja Ray Backman sekä fysiikkavalmennuksesta vastaavat Mikko Reitti ja Sami Tomann.

– Meillä on nuori, taitava ja vastaanottavainen ryhmä kasassa. Lähdetään viemään Reiskan (Backman) kanssa urheilijoita eteenpäin ja auttamaan heitä matkalla kohti lajin huippua. Resepti on yksinkertainen. Pidetään hauskaa, tehdään yhdessä kovasti töitä ja huolehditaan päivittäisestä laatutasosta, kommentoi päävalmentaja Varis.

Seura sai keväällä uuden maailmanmestarin, kun Justus Kainulainen kävi Ruotsin Växjössä ihastuttamassa kansainvälisen salibandyn seuraajia ja pokkasi kultaisen mitalin lisäksi kisojen pistepörssin voiton sekä kisojen arvokkaimman pelaajan tittelin. Seuran omista kasvateista myös Miikka Pentikäisellä ja Rasmus Kainulaisella on vyöllään maailmanmestaruus. Kolmen edellä mainitun mestarin lisäksi seura on solminut vuoden mittaiset sopimukset Joonatan Surakan (nuorten maailmanmestari 2015) sekä Tuure Ailion kanssa. Surakka ja Ailio olivat kumpikin mukana kevään superfinaalissa, josta kaulaan napsahti hopeiset mitalit EräViikinkien paidassa.

Nuorten, valtakunnan mittakaavassakin kovien talenttien seuraksi LASB on nostanut edustusjoukkueen mukaan nipun A- junioreita, joista varsinkin Arttu Tolosella, Elmo Lavosella ja Joni Puolakalla on hyvät edellytykset nousta pelaavaan kokoonpanoon jo tulevalla kaudella. Kokenutta kaartia edustavat monivuotinen kapteeni Henri Vilén, viiksillään ihastuttanut Tino Nivala, Roope Kainulainen, Vili Näveri, Aki Syrjälä, Matti Korhonen ja Juuso Mutikainen.

Myös maalivahtiosastolla seura luottaa nuoruuden voimaan, vaikka Kaapo Kettunen päätorjujan viittaa kantaakin. Viime keväänä LASBin B- nuorissa SM- kultaa voittaneet Wili Hämäläinen ja Verneri Weckman saavat tulevalla kaudella näyttöpaikan ja mahdollisuuden murtautua liigatasolle.

Seura neuvottelee vielä muutaman ryhmään hyvin istuvan pelimiehen kanssa.

LASB sopimuspelaajat 1.6.2017

Hyökkääjät

Justus Kainulainen

Rasmus Kainulainen

Roope Kainulainen

Tino Nivala

Tuure Ailio

Joonatan Surakka

Vili Näveri

Joni Puolakka

Arttu Tolonen

Elmo Lavonen

Vili Ahola

Atte Savolainen

Miika Rinne

 

Puolustajat

Henri Vilén

Miikka Pentikäinen

Matti Korhonen

Aki Syrjälä

Juuso Mutikainen

Atte Mustjoki

Miro Hellsten

Jesse Mäkelä

 

Maalivahdit

Kaapo Kettunen

Wili Hämäläinen

Verneri Weckman