Ilja Pantzar LASBin miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi 1+1 vuotisella sopimuksella

LASB sekä pitkän valmentajauran Kooveessa tehnyt Ilja Pantzar ovat solmineet 1+1 vuotisen sopimuksen. Pantzar siirtyy miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi.

Pantzar toimi viimeiset kolme kautta Kooveen miesten liigajoukkueen valmennustiimissä, joista viimeisen päävalmentajana. Pantzar kuuluu myös Suomen U16- poikamaajoukkueen valmennustiimiin.

– Tiesimme vuoden vaihteessa, että kaksi edellistä kautta liigajoukkuetta valmentanut Teemu Varis ei käytä sopimuksensa optiovuotta. Varis istutti seuraan pallollisen pelitavan ja tälle lähdimme hakemaan alkuvuodesta jatkumoa. Meillä oli keskusteluissa muutama vaihtoehto, joista lopulta Ilja tehtävään valikoitui. Olemme tähän kiinnitykseen erittäin tyytyväisiä, kommentoi LASBin taustavaikuttaja Mika Virtanen.

– Olen todella innoissani tästä uudesta haasteesta. LASBin puolelta asiat on hoidettu minun suuntaani todella hyvin ja syntyi tunne, että minut todella halutaan tänne. Olen seuravalmentajaurallani edustanut vain kahta tamperelaisseuraa (Gunners ja Koovee). Nyt halusin selkeästi jotain uutta, jotta pystyn ottamaan seuraavat kehitysaskeleet valmentajana. Seurassa on selkeä ajatus viedä edustusjoukkuetta sekä tekemisen, että menestymisen suhteen seuraavalle tasolle. Itselleni on todella motivoivaa olla auttamassa pelaajia ja joukkuetta kohti noita tavoitteita. Teemu tiimeineen on tehnyt kaksi edellistä kautta laadukasta työtä, joten siitä on hyvä lähteä viemään tätä tarinaa eteenpäin, taustoitti Pantzar.

Pantzarin sopimuksen myötä LASBin valmennustiimi alkaa olla loppusilausta vaille valmis. Viime vuonna tiimissä mukana olleet valmentaja Janne Eerola sekä fysiikkavalmentaja Jaakko Kivelä jatkavat tehtävissään. Teemu Varis siirtyy seurassa muihin tehtäviin, mutta jatkaa myös edustusjoukkueen taustalla pienessä roolissa. Edustuksen lopullisen valmennustiimin koostumuksesta, pelaajasopimustilanteesta sekä Variksen tehtävänkuvasta tiedotetaan myöhemmin.

– Ilja tunnetaan hyvänä nuorten pelaajien valmentajana, joka sopii meidän tämän hetken ryhmään erittäin hyvin. Tavoite on ottaa jälleen yksi askel eteenpäin niin pelillisesti kuin myös urheilullisesti, päätti Virtanen.