LASB – Koovee starttaa edustuksen harjoitusottelut

LASBin miesten edustusjoukkueen harjoitusottelut polkaistaan käyntiin huomenna sunnuntaina, kun ensimmäiseen liigakauteensa valmistautuvat oranssit kohtaavat Kooveen Eerikkilän urheiluopistolla. Ottelu alkaa klo 14.

Vuosi takaperin LASB sai tamperelaisilta kylmää kyytiä, kun joukkueet kohtasivat kauden alla. Tällä kertaa puntit lienevät tasaisemmat, sillä LASBin nuori joukkue on jälleen kerran yhden kauden kokeneempi ja Koovee puolestaan on nuorentunut melkoisesti viime kaudesta. Hiljattain joukkueensa julkaissut Koovee menetti riveistään 198 runkosarjapelin Aapo Mutasen, 174 runkosarjapelin Henri Mäenpään, 199 runkosarjapelin Miro Lehtisen sekä Kimmo Kontiaisen, joka ehti pelata urallaan kiitettävät 221 runkosarjapeliä salibandyliigassa. Lähtijöitä on paikattu pääsääntöisesti junioreilla, vaikka Seinäjoelta Tampereelle siirtyvä Tommi Hakala tekeekin tässä poikkeuksen. LASB- taustainen Perttu Koljonen saattaa hyvinkin nousta Kooveen johtavien pelaajien joukkoon tulevalla kaudella, eikä oransseissa edukseen esiintyneen Topi Koskisenkaan läpimurto joukkueen pelaavaan kokoonpanoon olisi mikään yllätys.

Kooveen joukkue löytyy kokonaisuudessaan Pääkallon uutisesta.

LASB ei ole tuhlannut kovin paljoa energiaa sivuilleen vilkuiluun tai toisten tekemisiin vaan on painanut tuttuun tyyliinsä kesän kovaa töitä keskittyen omaan juttuunsa. Vaikka joukkueen runko on pysynyt pitkään samana ja valmennuksessakin vaikuttavat tutut mestarit, on soppaan heitetty vähän uusia mausteitakin. Ei nyt ehkä ihan LASB 2,0, mutta jonkunlainen päivitysversio on tulossa kuitenkin.

Valmentajille

Kainulaisen veljeksille (Justus nro 73 ja Rasmus nro 76) Eerikkilä on tullut tutuksi maajoukkueleireistä. Valmennus puolestaan on virittänyt LASBin pelikirjan liigakuntoon

– On kyllä mukavaa aloittaa pelirupeama. Nyt on suot, mäet ja metsät juostu ja lähdetään puuhaamaan enemmän lajin ehdoilla. Harjoitusotteluissa päästään testaamaan uusia pelaajia ja saadaan dataa pojista. Siitä se lähtee taas pala palalta kehittymään, jutteli valmentaja Kalle Tyrkäs lauantai- iltana.

Sunnuntaina nähdään varmasti erilaisia kokeiluja niin pelikirjan kuin roolituksienkin suhteen, mutta ennen kaikkea nähdään vanha tuttu liikkuva LASB.

– No, menee vähän kliseiden roiskimiseksi, mutta lähdetään ihan perusasioiden kautta kohti työteliästä esitystä, päätti Tyrkäs.