M1: KrP vahvempi Raholassa

Liigakauteen valmistautuvat LASB ja Nokian KrP kohtasivat harjoitusottelussa Tampereella keskiviikkona. Tällä kertaa isännät olivat vahvempia lukemin 6-2 (2-1,2-1,2-0).

KrP siirtyi avauserässä 2-0 johtoon nopeilla käännöillä, mutta LASB kavensi ajassa 9.31 Julius Aaltosen toimiessa maalintekijänä. Maalia edelsi LASBin kakkoskentän vahva vaihto, jossa pallo liikkui hienosti kehällä, päätyi Jarno Mäkiselle vasempaan siipeen ja sieltä pitkällä poikkisyötöllä Aaltosen lapaan.

Ottelun toinen erä oli pitkään aikaan heikointa LASBia, vaikka se onnistuikin tasoittamaan ottelun ajassa 23.03. Tasoitusmaalin arkkitehteina toimivat Kainulaisen veljekset Justus ja Rasmus, joista jälkimmäinen toimi 2-2 osuman viimeistelijänä. KrP onnistui toisessa erässä kahdesti, vaikka täytyy kyllä toden nimissä sanoa, että lukemat mairittelevat vierasjoukkuetta. Vain Kaapo Kettusen loistavat torjunnat sekä hyvin taistellut alivoima pitivät numerot siedettävinä.

LASB kasasi itsensä ottelun kolmanteen erään ja sai toisen erän virhemäärää pienennettyä, mutta kunnon kiriin asti se ei enää riittänyt. Ottelun lopussa KrP osui vielä kahdesti tyhjiin, joten oranssit poistuivat Raholasta 6-2 tappio niskassaan.

Tino NivalanRoope Kainulaisen ja Miikka Pentikäisen puuttuminen ottelusta ei selitä tulosta, vaikka ykköskentän miehiä ovatkin. Valmennuksella oli ottelun jälkeen oma näkemyksensä pelitapahtumien kulusta ja ennen kaikkea syistä LASBin tappioon.

– Tarkkaan ei tietysti osaa vielä sanoa, mutta sellainen tuntuma on, että meitä vastaan päästään kääntämään tällä hetkellä liikaa. Täytyy tutkia pelattujen pelien videot ja analysoida missä mennään metsään, valmennus jutteli.

– Jatketaan harjoituksia ja rakennetaan omaa peliä iskuun pala palalta. Näissä peleissä näitä virheitä saa ja pitääkin tulla, muuten ei kehitytä.

LASBin seuraava harjoitusottelu pelataan perjantaina 26.9. Tallink Floorball Cupissa Tallinnassa, jossa joukkue saa vastaansa ehkäpä maailman tämän hetken kovimman seurajoukkueen – viime kaudella Ruotsin mestaruuden voittaneen Storvretan. Muut Tallinnan vastustajat ovat Divariin noussut FBC Turku sekä Latvian mestari Lielvarde.