LASB palaa Hakkalaan

LASBin miesten edustusjoukkue tekee paluun Hakkalaan yhden ottelun ajaksi, kun se kohtaa Nokian KrP:n keskiviikkona. Harjoitusottelu on kesän toiseksi viimeinen, sillä sarjan kenraali pelataan lauantaina Lahden Suurhallissa.

Nokian KrP on esiintynyt harjoitusotteluissaan pirteästi ja varsinkin Henri Johanssonin ja Jere Oksasen peli on ollut paikoin todella kaunista – ja tehokasta. Tutkapari kääntää peliä hyvin ja päättää hyökkäykset hyvin usein laadukkaisiin maalipaikkoihin.

Joukkueet kohtasivat toisensa Raholassa elokuun puolivälissä ja tuolloin KrP oli vahvempi lukemin 6-2. LASB ei yltänyt ottelussa tasolleen ja varsinkin toinen erä oli siltä heikko. Oranssien pelissä näkyi jo tuolloin samoja ongelmia joita se työstää vieläkin.

– Kyllähän sieltä Tallinnan turnauksen peleistä löytyi aika paljon epäkohtia ja korjattavaa, kun niitä videopalaverissa käytiin läpi. Keskiviikkona lähdetään korjaamaan niitä ja yritetään pitää palloa vähän enemmän itsellä, kommentoi ykkösen laituri Tino Nivala tiistai- iltana.

Maestro Nivalan korjaussarja sisältää lähinnä pallollisen pelaajan huolellisuutta, tilanteiden tunnistamista ja pään kääntämistä ”pelimoodiin”. Ei mitään isoja asioita, mutta juuri niitä, jotka tällä hetkellä sakkaavat joukkueen pelissä.

– Meidän peruspelaaminen on vähän eksyksissä ja sitä pitää saada huomenna paremmaksi. Pikku hiljaa pitäisi päästä lähemmäs ehjää 60- minuuttista, sillä sarjan alkuun on kaksi viikkoa. Tyhjät “välivaihdot” pois ja koko ajan ajatus kasassa ja pelin sisällä. Viimeksi KrP- pelissä oli kenttätasapaino hukassa ja jäätiin heidän kääntöpelinsä jalkoihin. Kaikki joukkueen sisällä kuitenkin tietävät meidän potentiaalin, joten nyt on aika kaivaa se yhdessä ulos, jutteli LASB- valmentaja Petri Kemppainen.

LASB saa Roope Kainulaisen ja Nivalan takaisin pelaavaan kokoonpanoon, jonka luulisi helpottavan ykkösen pienehköä tuskaa ja antavan valmennukselle enemmän vaihtoehtoja kenttäkoostumuksiin. Myös Matti Korhonen palaa kaukaloon Tallinnassa saadun kuhmun jäljiltä. Rasmus Kainulainen puolestaan huilaa keskiviikkona ja Miikka Pentikäinen on sivussa varusmiespalveluksen vuoksi.

Ai niin, ja muuan Mikael Järvi debytoi oransseissa.

LASB – Nokian KrP Hakkalassa keskiviikkona 7.9. klo 19. Vapaa sisäänpääsy.

Konnarin koulun 3A, joka on LASBin edustusjoukkueen kummiluokka, saattaa pelaajat kentälle ennen ottelun alkua.