Mestarit aloittavat kautensa keskiviikkona Tampereella

seuraavaksiclassic_lasb

Salibandyliigan Superfinaalissa keväällä juhlinut Tampereen Classic ja Divarin kiihkeän paikallisfinaalisarjan harjannut LASB kohtaavat keskiviikkona Tampere Areenalla, kun joukkueet aloittavat osaltaan salibandyliigakauden 2016-2017. Maailmanmestarivalmentaja Petteri Nykyn komennossa jatkavalla ”Familylla” ei ole salibandyliigassa kuin yksi tavoite, mutta ei LASB:kaan lähde sarjaan peruuttelemaan.

– Jos Classic pitää jossain vaiheessa kautta kohdata, niin ehkä tämä on se paras paikka. Kaikki luulevat, että meitä viedään kuin litran mittaa. Tämä on meille oiva paikka näyttää, LASBin valmentaja Petri Kemppainen sanoi Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa maanantaina.

– Toivon pelaajilta ainoastaan sitä, että kun tosipelit alkavat, ajatus olisi ytimessä. Meidän pitää olla pelin päällä. Saimme viitteitä siitä, että pelimme pysyisi ehjänä koko 60 minuuttia. Kyllä joukkueesta aistii sopivaa rentoutta sekä sopivaa hermostuneisuutta. Se on hyvä merkki. Olemme valmiina, Kemppainen jatkoi.

Suomen mestari Classic sai odotetusti pidettyä joukkueen rungon hyvin kasassa ja vahvistui sen päälle vielä paluumuuttaja Asser Jääskeläisellä sekä M-Teamista siirtyneellä Riku Reunamäellä ja Joonas Pylsyllä. Joukkueen rosteria katsellessa päällimmäisenä ajatuksena onkin läpilaadukas materiaali, josta riittää ammennettavaa jokaiseen kolmeen kenttään. Valtakunnan ja kansainvälisenkin salibandyn huippua edustavat superfinaalia dominoinut Nico Salo sekä maaleja liukuhihnalta takova Eemeli Salin. Liiganousija LASBille ei ole luvassa helppoa iltaa, sillä Classic esiintyi vahvasti jo harjoitusotteluissaan voittamalla niistä jokaisen.

Jos lyödään kaikki maailman sarjanousijaa koskevat puheenparret yhteen pötköön, niin LASB saa lähteä paineettomasti tekemään omaa suoritustaan, eikä kukaan odota siltä yhtään mitään. Näin asia ei tietenkään ole, sillä oranssit ovat ilmoittaneet tavoitteekseen kevään pudotuspelit. Hakkalassa on päätetty, että jokaiseen otteluun lähdetään voittamaan, oli vastassa sitten Classic tai kaupunginosajoukkue Vilkkilän Kissat. Jos kukaan muu ei mitään odotakaan, niin joukkue kyllä odottaa.

– Pelien alkua on odotettu siitä lähtien kun nousu varmistui ja nyt se on edessä. Mikäs sen hienompaa kuin päästä pelaamaan liigaa LASBin paidassa, fiilisteli Heikki Hätönen maanantaina.

Hätönen tietää mistä puhuu, sillä miehelle tulee 200 salibandyliigan runkosarjaottelua täyteen alkavalla kaudella. Niistä 67 on kertynyt juuri Classicin paidassa vuosina 2010-2013. Vaikka Hätöstä voi hyvällä syyllä kutsua konkariksi, kalpenevat sentterin tilastot Mikael Järven rinnalla. Hätösen kentän vasemmassa laidassa operoiva Järvi kirjauttaa LASBin kotiavauksessa lauantaina 500. runkosarjaottelunsa ja on nuorelle joukkueelle paitsi erinomainen vahvistus kentällä, myös loistava mentori pukukopissa ja viikkotason työskentelyssä. Kun edellä mainitun parivaljakon kaveriksi laitetaan vielä kaudesta toiseen ja sarjatasosta riippumatta 50 tehopistettä naputteleva Tino Nivala, voidaan LASBin ykköstä luonnehtia varsin liigakelpoiseksi. Samat sanat pätevät myös kakkosketjuun, jonka laiturit Justus ja Rasmus Kainulainen kuuluvat Suomen lupaavimpien pelaajien joukkoon. Kaiken kaikkiaan joukkue on sopivan oloinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta ja ennen kaikkea pelaajia, joiden potentiaalia ei ole vielä lähellekään ulosmitattu.

Joukkue on paiskinut kovaa töitä koko kesän, joten ei ole ihme, että maanantain valmistavissa harjoituksissa tunnelma oli iloisen odottava. Seurahistorian ensimmäinen liigaottelu on ovella ja pitkä odotus takana.

– Hienoa päästä haastamaan heti hallitseva mestari. Uskon, että pelistä tulee vauhdikas ja viihdyttävä, josta yleisökin nauttii, Hätönen päätti.

Classic-LASB Tampere Areenalla keskiviikkona 21.9. klo 18.30

Otteluliput: www.ticketmaster.fi

IS-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä täällä.

Salibandyliigan tulospalvelu 

Pääkallon kausiennakko