LASB avasi salibandyliigan pirteästi, mutta tappiolla

tuloskuvaclassic-lasb

LASB ja hallitseva Suomen mestari Classic avasivat salibandyliigakautensa keskiviikkona Tampereella. Tasaisen ottelun päätteeksi kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta, sillä ottelu päättyi Classicin 5-4 (1-0,2-2,2-2) voittoon. Classicin avaus veti hyvin yleisöä, sillä lauteilla joukkueita kannatti lähes 1400 katsojaa, joista mukava osa myös LASB- faneja.

Ottelun avauserä oli molemmilta joukkueilta tunnusteleva, eikä tilastoihin kirjattu kuin kaksi tapahtumaa. Julius Aaltonen sai kahden minuutin rangaistuksen ajassa 8.17, jonka kuitenkin hyvin taistellut LASB- alivoima selvitti. Classicin 1-0 johtomaali syntyi ajassa 18.56 Atte Erosen lavasta.

Toinen erä alkoi LASBilta vahvasti, kun Aaltonen pyörähti maalin edessä ja tuikkasi kuulan ohi Lassi Torisevan. Seurahistorian ensimmäinen liigamaali syntyi ajassa 21.43 ja sen syötti Justus Kainulainen. Classic kuittasi tasoitusmaalin kahdesti Eemeli Salinin ja Nico Salon maaleilla, mutta Vili Näveri nosti vieraat mukaan peliin erään lopulla. LASB oli toisessa erässä vahva, vaikka lopussa pieneen pyöritykseen joutuikin.

Kolmannessa erässä LASB- valmennus muutti hieman karvausta ja se palkittiin. Ajassa 41.58 Rasmus Kainulainen kirjautti uransa ensimmäisen liigaosuman, Justus Kainulaisen toimiessa syöttäjänä. Classic osui kuitenkin jälleen kahdesti peräkkäisissä vaihdoissa ja näytti siltä, että mestari menee menojaan. Toisin kuitenkin kävi, sillä LASB kampesi vielä maalin päähän Tino Nivalan hyvän karvauksen ja Mikael Järven tarkan laukauksen ansiosta. Tasoitusmaaliin asti kiri ei kuitenkaan enää riittänyt, vaikka joukkue yritti viimeiset kaksi minuuttia ilman maalivahtia.

LASBin tehokkain sarja-avauksessa oli Justus Kainulainen, joka keräsi tehot 0+2. Classicin paras pistemies oli Nico Salo tehoin 1+2.

LASB pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun Oilers saapuu vieraaksi Suurhallin kotiavaukseen. Ottelu alkaa klo 17 ja ovet aukeavat klo 16.

Pääkallon otteluraportti

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun tilastot