Tuplaviikonlopun avaus: OLS – LASB

seuraavaksiols_lasb

LASB aloitti tuplaviikonlopun jo perjantaina iltapäivällä, kun se hyppäsi bussiin ja aloitti matkan kohti Oulua. Viitasaarella nukutun hotelliyön jälkeen tie vie Kastellin monitoimitalolle, jossa oranssit kohtaavat OLS:n klo 15 alkavassa salibandyliigan ottelussa.

Pääkallo ennakoi oululaisia runkosarjan kahdeksan parhaan joukkoon kausiennakossaan, eikä se mikään suuri yllätys olisikaan. Onhan Jami Herrala johdattanut joukkonsa sinne jo kahtena edellisenä kautenakin, vaikka play off- taival onkin katkennut heti puolivälierissä. OLS oli notkahtaa kotiavauksessaan Steelersiä vastaan, mutta kiri kolmannessa erässä 1-4 tappioasemasta 8-6 voittoon. Edellisessä ottelussaan se haki kaksi pistettä Turusta, kun TPS taipui Kupittaalla lukemin 3-5.

OLS on pelannut neljästi ja kerännyt niissä yhteensä neljä sarjapistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijalle kahdeksan. Joukkueen pistekärki on Tatu Kiipeli tehopistein 5+2=7.

LASB sai viikolla sekä hyviä, että huonoja uutisia. Mikael Järvi ja Matti Korhonen palaavat sairastuvalta tositoimiin, mutta Miikka Pentikäinen joutuu huilaamaan ainakin lauantain OLS- ottelun sekä hyvin todennäköisesti myös sunnuntain M-Team- ottelun. Pitkäaikaispotilas Atte Savolainen on edelleen sivussa, vaikka mies olisi varmasti halunnut kaikista liigan ottelupaikkakunnista pelata juuri Oulussa. Myös Juuso Mutikaisen arjessa harmiton, mutta pelatessa kiusallinen jalkavamma pitää puolustajan vielä sivussa.

– Tuplaviikonloppu ja kaksi erilaista peliä tiedossa. Näistä kahdesta OLS on nähdäkseni liikkuvampi ja vauhdikkaampi kuin sunnuntain M-Team. Joukkueen isoin tavoite on pitää yllä se pelimoodi, mikä meillä oli Happeeta vastaan. Hyvällä pelillä meillä on mahdollisuus ottaa täysi pistepotti viikonlopusta, jutteli LASB- valmentaja Petri Kemppainen perjantai-iltana.

– Neljää pistettä lähdetään tietenkin hakemaan ja onhan meillä monella tapaa todella tärkeä viikonloppu edessä. Vastustajista ei ole vielä hirveästi tietoa, mutta ilmeisesti pelaavat aika vauhdikasta peliä ja sehän sopii meille, ennakoi puolestaan LASBin Tupla-pelaaja Tino Nivala.

– Uskon, että päästään olemaan pallollakin taas vähän enemmän, joten meidän pitää olla myös rohkeita. Sitä pitää alkaa näkyä meidän pelissä. Toisaalta, jos päähän karkaa yksikin ajatus, että vastus on jotenkin helpompi kuin aiemmat, niin sitten tulee vaikea viikonloppu, Kemppainen päätti.

Oman mausteensa viikonlopun soppaan heittää viime viikonloppuna erinomaisesti onnistunut “vanha” ykkönen. Mitä valmennus päättää nyt, kun Mikael Järvi palaa kokoonpanoon?

OLS – LASB Kastellin monitoimitalolla lauantaina 8.10. klo 15

tulospalvelu