Nivala upotti Happeen jatkoajalla – LASBille salibandyliigan avausvoitto

tuloskuvalasb-happee

LASB otti historiallisen avausvoittonsa miesten salibandyliigassa lauantaina, kun se kohtasi Happeen Lahden Suurhallissa. Jännitysnäytelmä venyi lopulta jatkoajalle saakka, kunnes ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Tino Nivalan piiska puhui ja sinetöi loppuluvut 7-6ja. (1-1, 3-4, 2-1, 1-0).

LASBin ykköskenttä meni viikolla uusiksi, kun selvisi, ettei Mikael Järvi pysty pelaamaan Happee- ottelussa. Tai oikeastaan se ei mennyt uusiksi, vaan palasi vanhaan koostumukseen, jossa Nivala ottaa paikan vasemmasta laidasta, Heikki Hätönen pelaa sentterinä ja Roope Kainulainen oikassa laidassa. Viimeisen Divari- kauden kenttä ei tarvinut montaa minuuttia yhteisen sävelen löytymiseen, sillä se viimeisteli LASBin kuudesta 5vs5 maalista kolme. Nivala rohmusi tehot 2+2, Roope Kainulainen 1+1 ja Hätönen 1+0. Ottelun voittomaali syntyi ylivoimalla. Elmeri Saukkonen (1+2), Juho Syvänen (1+1) sekä Henri Färlin (1+0) onnistuivat myös erinomaisesti, joista viimeksi mainitulle vielä hatunnosto erittäin hienosta liigadebyytistä ja tärkeästä 4-5 kavennusmaalista toisen erän lopussa.

– Hienoa saada palkinto myös pisteiden muodossa hyvästä taistelusta. Ensimmäiset ottelut olivat meiltä jo hyviä ja ehkä oltaisiin pinna tai kaksi niistä ansaittukin. Tänään tultiin hyvin ekaan erään ja meillä oli paikkoja useampaankin maaliin. Toinen erä oli sitten jotain ihan muuta, mutta onneksi kolmanteen löydettiin taas uusi vaihde silmään, jutteli LASBin kapteeni Henri Vilén ottelun jälkeen.

– Ei ole mukavaa päästä tekemään historiaa tällä tavalla, mutta jonkun sekin on tehtävä. LASB ei tule olemaan tässä sarjassa mikään huono joukkue, veisteli puolestaan Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen.

– Yleisö sai tänään ainakin rahoilleen vastinetta. Eka erä oli suht tasainen, vaikka LASBilla paikat olikin, toisessa oli sitten meidän paikka, kun mentiin jo 5-3 johtoon, mutta ei vaan päästy siinä karkuun. Kolmas erä oli meiltä vaisumpaa ja meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu lopun ylivoimalla, mutta toisin kävi, Pulkkinen jatkoi.

Muutaman pelatun kierroksen jälkeen näyttää siltä, että salibandyliigasta tulee varsin tasainen. Ilman tappioita on tällä hetkellä kaksi joukkuetta – Classic ja Indians ja vain yksi joukkue on pisteittä. LASB on sarjataulukossa sijalla 10. Nivala on pistepörssin 4. Tehoin 4+4=8. Pörssin kärjessä on kovassa syysiskussa oleva SPV:n Jari Hankkio, joka on kauhonut neljässä ottelussa huimat 9+4=13 tehot.

LASBin ottelut jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun se matkustaa lauantaiksi Ouluun ja kohtaa M-Teamin sunnuntaina Lahden Suurhallissa.

Ottelun tilastot

Pääkallon otteluraportti

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=cL8Qa3r4puI” ]