Säilyykö suurhallin taika?

seuraavaksilasb_m-team

LASB ja M-Team paketoivat tuplaviikonloppunsa tänään Lahden Suurhallissa. Molemmat joukkueet kärsivät tappion lauantaina, kun OLS voitti LASBin 5-3 Oulussa ja SPV oli tyly vieras pyyhkien M-Teamilla Pasilan lattiaa luvuin 2-9. LASB ei ole vielä hävinnyt kotonaan, eikä M-Team ottanut ensimmäistäkään voittoa tällä liigakaudella. Jommankumman sarja saa jatkoa.

M-Team on LASBille tuttu joukkue sen kahdelta ensimmäiseltä Divari- kaudelta ja aika paljon joukkueen kokoonpanossa vilahteleekin tuttuja nimiä. Yksi on kuitenkin poissa ja hän on Classiciin siirtynyt Riku Reunamäki – taitava väkkärä, joka oli M-Teamin kiistatta paras pelaaja ja liiganousun takuumies. Nyt Reunamäen kokoista aukkoa paikkaavat Eräviikingeistä ulos pullahtaneet Riku Holopainen ja Mikko Pasanen, Divari- kausilta tuttujen Antti Itkosen ja Janne Makkosen antaessa tulitukea. Edellä mainituista herroista Pasanen johtaa joukkueen pörssiä tehoin 3+1=4.

Joukkueen ykköstorjuja on ex-Welho Petri Lesch, joka ei kuitenkaan syystä tai toisesta ollut eilisessä SPV- ottelussa kokoonpanossa. Jos Lesch kärsii jostain vammasta, niin valmentaja Jarmo Härmä laittanee maaliin Ossi Rannalan.

Vaikka M-Teamin pistetili on vielä avaamatta ja neljään ensimmäiseen otteluun mahtuu kaksi varsin suurinumeroista tappiotakin (SPV ja Steelers), omaa joukkue kuitenkin potentiaalia. Liigan avauskierrokset ovat osoittaneet, että sarjasta tulee tasainen ja muutamalla voitolla sijoitus sarjataulukossa voi heilahtaa useita pykäliä.

LASB palasi yöllä Oulusta tyhjin käsin, mutta sisuuntuneena. OLS- ottelun avauserä meni tuloksellisesti penkin alle ja käytännössä ratkaisi ottelun. Jos ottelun kulusta haluaa etsiä positiivista, niin kuin tietysti pitää, niin esitys oli loppua kohti koko ajan parempaa. Tätä ”nousevan käyrän” teemaa joukkue lähtee tavoittelemaan sunnuntain M-Team- otteluunkin.

– Otetaan OLS- matsista kakkos- ja kolmoserä mukaan ja laitetaan paikoista sisään. Se on hyvä, että meillä on heti peli, niin ei tarvitse tappiota kauaa murehtia, kommentoi LASB- valmentaja Kalle Tyrkäs myöhään lauantai- iltana.

– Molemmilla on tappiot alla, joten varmasti on sisuuntuneet jengit vastakkain. Kumpi saa nollattua eilisen tappion paremmin ja kummalla tossu liikkuu, on vahvoilla. Uskon, että meillä kyllä liikkuu ja on kova halu palata voittojen tielle! Paljon töitä, ehjä 60- minuuttinen ja hieno kotiyleisö takana – sillä pärjätään, päätti Tyrkäs.

Valmennus laittoi, niin kuin ennen OLS- ottelua vähän ounasteltiinkin, Mikael Järven ykkösen pakistoon loukkaantuneen Miikka Pentikäisen paikalle. Ykkönen toimikin eilen hyvin, mutta oli ajoittain tehoton. Justus Kainulainen sai kaivatun onnistumisen, joten toivotaan, että kakkosen ohuehko kipsi murtuu sunnuntaina.

Jos heikko avauserä pyyhitään pois ja tarkastellaan vain OLS- ottelun kahta viimeistä erää, niin oululaiset eivät onnistuneet kertaakaan viidellä viittä vastaan. Molemmat OLS:n maalit syntyivät ylivoimalla, joten M-Teamia vastaan LASBin on syytä pysyä pois boksista.

LASB – M-Team Lahden Suurhallissa sunnuntaina 9.10. klo 18

Tulospalvelu