Suurhallin taika pitää

tuloskuvalasb-mteam

LASB nappasi kauden toisen voiton ja kasvatti pistetilinsä viiteen, kun se kohtasi M-Teamin sunnuntaina miesten salibandyliigan ottelussa Lahdessa. Kotijoukkue karkasi toisen erän alussa jo 7-1 johtoon, eikä päästänyt sen jälkeen M-Teamia enää iskuetäisyydelle.

Ennen ottelun alkua LASBin Justus Kainulainen palkittiin viime kauden K-Rauta pistepörssin menestyksestä, jossa mies sijoittui hienosti kolmanneksi. Seremonioiden jälkeen oli aika alkaa metsästää illan Veikkaus- mitaleja ja vahvimmin tähän kilpaan ilmoittautuivat LASBin Tino Nivala ja Heikki Hätönen. Hätöselle avauserään upea maali tarkalla laukauksella vasempaan yläkulmaan ja Nivalalle tehot 1+1. M-Team onnistui erässä kertaalleen hyvässä ja tuplasti pahassa, kun ensin Lari Sorsa kavensi lukemiksi 2-1 ja erän viime sekunneilla joukkue sai tuplarangaistuksen, joista toinen oli pituudeltaan viisi minuuttia.

LASB löi vieraat kanveesiin toisen erän alussa kolmella ylivoimamaalilla sekä heti vitosen perään syntyneillä kahdella salamamaalilla. Lähes kuuttasataa katsojaa huudattivat Matti Korhonen, Nivala, Jarno Mäkinen (1. maali LASBissa), Hätönen ja Antti Sihlman. Sihlmanin maalista täytyy antaa iso peukku Rasmus Kainulaiselle, joka pujotteli M-Team- puolustajia mielensä mukaan ja tiputti pallon Sihlmanille kuin tarjottimelle. Erän toisella puolikkaalla kotijoukkue hieman hölläsi kaasua ja M-Team onnistui maalinteossa kolmesti, joten tauolle siirrytiin lukemissa 7-4.

Jos LASB toisessa erässä vähän hölläsikin, niin kolmannessa se ei jättänyt helsinkiläisille palaakaan. Justus ja Rasmus Kainulainen osuivat erässä kumpikin kerran ja Mikael Järvi kahdesti, joista toisen hyvän paineen jälkeen alivoimalla. Janne Makkonen sinetöi ottelun loppulukemat kavennuksellaan ajassa 59.10, joten oransseille varsin selvä ja vakuuttava 11-5 voitto.

Illan herra ja hidalgo oli ehdottomasti Tino Nivala tehoin 2+3. Heikki Hätönen jatkoi maaliputkeaan ja on osunut nyt viidessä viimeisessä liigapelissä. Sunnuntai- illan saalis Hätöselle 2+1 kuin myös ketjukaveri Mikael Järvelle. Muita kolmen pisteen miehiä olivat Rasmus ja Justus Kainulainen, joista kumpaisellekin pistepussiin tehot 1+2.

Suurhallin taika sai siis jatkoa, mutta sitä testataan entistä kovemmin tulevana sunnuntaina, kun pääkaupunkiseudun hittikokoelma EräViikingit saapuu suurhallin muovitetulle tanssiparketille.

Ottelun tilastot

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=DZiYurIw5VY” ]

 

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=MCwI1QmO8nE” ]