LASB tulikuuman SPV:n vieraaksi

seuraavaksispv_lasb

LASBin sunnuntain vastustaja SPV aloitti kuluvan salibandyviikon voittamalla viime kevään Suomen mestari Classicin maanantaina Tampereella lukemin 5-7. Hieman tahmean alkukauden jälkeen seinäjokelaiset ovat napsineet neljä peräkkäistä voittoa ja kiivenneet sarjataulukossa sijalle kolme.

Viime kausi oli keväällä 2015 mestaruutta juhlineelle SPV:lle synkkä. Se selviytyi niukasti pudotuspeleihin, mutta putosi Viikingeille heti avauskierroksella. Pääkallon kausiennakossa vihjailtiin vahvasti siihen suuntaan, että joukkueen kemiat eivät toimineet. Joko tästä tai sitten jostain muusta, joukkueen ulkopuoliselle tuntemattomasta syystä urheilutoimenjohtaja ja päävalmentaja Tommy Koponen päätti pestä veljien kasvot oikein huolella saippualla ja juuriharjalla.

Ovi kävi niin Ruotsiin kuin Sveitsiinkin, kun joukkueesta lähtivät maajoukkuemaalivahti Jarno Ihme, kaikkien aikojen suomalaispelaaja Mika KohonenPetri Hakonen ja moni muu. Tilalle asteli kourallinen nuoria ja suurelle yleisölle toistaiseksi vielä tuntemattomia nimiä lakeuksilta, kun mm. Kukon veljekset Arttu ja Joona sekä Eetu Sariola (SB Vaasa) ja Matias Veikkola sekä Petro Rautio (OLS) värväytyivät Koposen punaiseen armeijaan. Koposen onneksi tangokaupungin ylpeyden kivijalka kuitenkin jatkaa, sillä kultavuosien joukkueesta mukana ovat edelleen mm. Mikko KohonenSami KoskiTuukka Kiviranta ja joukkueen puolustuksen suvereeni johtaja, pipotyylillään hämmästyttävästi Salban Joni Rokosaa muistuttava Jyrki Holopainen.

Pääkallo uutisoi kauden alla SPV:n testiviikonlopun hurjista Cooper- tuloksista, joten varmaa on, että vastaan astelee kovakuntoinen joukkue, jonka jalat eivät jää pukukoppiin tai muuallekaan. Lisäksi Koponen on saanut joukkueen pelaamaan jälleen oman näköistään sählyä, joka tuottaa tulosta tasaisen tappavasti. Kun tasaisen perussuorittamisen päälle ladotaan vielä Kosken, Kohosen ja syksyn sensaatiopelaaja Jari Hankkion (7 ottelussa tehot 14+5=19) kaltaisia pelimiehiä, ei Seinäjoki ole takuulla mukava paikka vierailla.

LASB on ollut raikkaalla ilmeellään ja upealla Lahden suurhallin tunnelmallaan salibandyliigan alkukauden piristys, vaikka pistepussi ei vielä kovin lihava olekaan. Maalin tappiot Classicille ja EräViikingeille, jotka edustavat maan ehdotonta salibandyeliittiä sekä tasapeli Oilersia vastaan ja jatkoaikavoitto Happeesta osoittavat sen, että joukkue kuuluu sarjaan ja on pelin suhteen oikealla tiellä. Raaka totuus on kuitenkin se, että maalin tappiosta saa yhtä monta pistettä kuin kymmenen maalin tappiostakin – ei yhtäkään. Pallopeleissä lopulta vain voitot lasketaan.

– On totta, että vain saavutetut sarjapisteet lasketaan. EräViikingit- ottelu antoi meille kuitenkin selvästi hyvää buustia, joka näkyi heti maanantain treeneissäkin. Joukkueessa on juuri nyt hyvä itseluottamus, joka toivottavasti tuottaa sunnuntaina tulosta maalien muodossa. Ollaan pelattu hyvin kärkijengejä vastaan, enkä näe miksi emme pelaisi nytkin, jutteli LASBin videovalmennuksesta vastaava Miika Peltonen lauantaina.

– SPV on vähän samantyylinen joukkue kuin mekin. He tykkäävät kääntää peliä nopeasti ja sieltä löytyy hyökkäyksestä todella taitavia yksilöitä sitä toteuttamaan. Kohosen Mikko on tottunut latomaan maaleja, Kosken Sami on alati vaarallinen ja lisäksi siellä on tämän hetken liigan kuumin pelaaja Jari Hankkio. Itsellänikin on iso tehtävä sunnuntaina, että saadaan Hankkio ja kumppanit nollattua, ennakoi puolestaan LASB- maalia vartioiva ja myös SPV:n tolppien välissä muutaman liigapelin torjunut Pasi Järvinen.

LASB on onnistunut puolustussuuntaan kohtalaisen hyvin, sillä sen verkko on heilunut keskimäärin 5,5 kertaa per ottelu. Nyt kun sarjan kärkiporukat alkaa olla kohdattu, pitää myös päästettyjen maalien määrää saada hinattua alaspäin. Millä eväillä oranssit onnistuvat tässä tulikuuman SPV:n vieraana?

– No ainakaan pystysuunnan salibandyyn meillä ei ole Seinäjoella varaa lähteä ja viisikon kenttätasapainon pitää olla kunnossa. SPV kääntää peliä todella hyvin, joten sen kanssa pitää olla tarkkana, näki Peltonen.

– Me ollaan hyvässä lennossa kanssa. Maltetaan vaan tehdä duunia omassa päässä, jätetään helpot virheet pois, eikä anneta SPV:lle mahdollisuutta kääntää peliä puolesta kentästä, niin ollaan vahvoilla. Sunnuntaina siirretään hyvä kotivire myös vieraskentälle. Uskon todella paljon meidän mahdollisuuksiin ja on hienoa palata taas Seinäjoelle, päätti Järvinen.

LASB sai viikolla hyviä uutisia, kun Mikael Järvi palaa sunnuntaina kokoonpanoon flunssan jäljiltä. Sairastuvalla ovat edelleen Atte Savolainen sekä Juuso Mutikainen.

SPV – LASB Seinäjoen Urheilutalolla sunnuntaina 23.10. klo 17

SPV:n otteluennakko

Tulospalvelu