SPV tanssitti ja taivutti LASBin umpisolmuun Seinäjoella

tuloskuvaspv-lasb

Eipä tuonut Seinäjoen vierailu LASBille ensimmäistä vierasvoittoa salibandyliigassa. Kotijoukkue SPV näytti nousijajoukkueelle mitä eroa on olla sarjan kestomenestyjä tai nousija, latoi 27 minuutissa taululle tylyt 5-0 lukemat ja vei koko ottelun lopulta numeroin 10-2 (3-0, 2-1, 5-1).

– Täytyy kyllä sanoa, että saatiin tänään vastaan hyvä ja pirteä SPV, joka oli koko ottelun askeleen edellä. Ykköserässä oltaisiin paremmalla viimeistelyllä voitu vielä roikkua mukana pelissä, mutta ei onnistuttu siinä ja siitä iski pienen tuskan päälle, kertasi valmentaja Petri Kemppainen ottelun jälkeen.

SPV oli avauserässä säälimätön ja onnistui kolmesti. Jokainen osuma merkittiin eri pelaajan nimiin, mutta syöttäjänä jokaisessa maalissa toimi konkari Sami Koski. Ajassa 14.11 syntynyt 3-0 maali syntyi ylivoimalla Vili Näverin istuessa kahden minuutin rangaistusta.

Toinen erä jatkui LASBin kannalta valitettavan samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Jukka-Pekka Pelto-Arvo viimeisteli illan toisensa ajassa 21.40 ja Ville-Pertti Kuusela kasvatti Peliveljien johdon jo viiteen, kun ottelua oli pelattu 27.03. LASB sai ohuesti lohtua erän lopussa, kun Rasmus Kainulainen onnistui 5-1 kavennuksessa alivoimalla.

LASB tuli päättäväisenä kolmanteen erään ja kavensi ylivoimalla tilanteeksi 5-2 ajassa 43.25. Maalin viimeisteli Matti Korhonen Roope Kainulaisen syötöstä. Arttu Kukko kuitenkin kuittasi LASBin onnistumisen heti seuraavassa vaihdossa ja toimitti pallon Pasi Järvisen selän taakse vahvan nousun päätteeksi. Tämän jälkeen SPV meni menojaan ja naputteli taululle maalin toisensa jälkeen. Loppulukemat 10-2 eivät jätä tippaakaan jossiteltavaa.

– Meillä on edessä nyt ihan tavallinen treeniviikko, eikä meidän mitään ihmeellisyyksiä tarvitse siellä tehdäkään. Jokaisella on varmasti halua tehdä töitä joukkueen eteen ja sillä tavalla me palataan voittojen tielle, päätti Kemppainen.

SPV:n parhaat pistemiehet olivat Sami Koski 1+3, Jukka-Pekka Pelto-Arvo 3+0, Jari Hankkio 2+1 sekä Tuomas Mustonen 0+3. Matti Korhonen ja Rasmus Kainulainen osuivat vierasjoukkueelle kertaalleen. LASB kohtaa seuraavaksi Indiansin Lahden suurhallissa viikon päästä sunnuntaina.

Ottelun tilastot

Juha Käenmäen ottelukuvia

Pääkallon otteluraportti