Isänpäivälahjaksi kaksi pistettä

tuloskuvakoovee-lasb

LASB palasi tauolta voitokkaasti, kun se kävi hakemassa isänpäivälahjan Tampereelta Kooveen kustannuksella. Vahvasti läpi ottelun esiintynyt LASB voitti lopulta lukemin 3-7 (1-2,1-2,1-3).

Ennakkoon oli tiedossa, että jaossa on kummankin joukkueen kannalta elintärkeitä pisteitä. Ottelu ei alkanut vierasjoukkueen kannalta onnellisesti, sillä Samu Saari vei Kooveen johtoon kun ottelua oli pelattu vasta reilu minuutti. Syötön Saaren maaliin tarjoili ex- LASB Perttu Koljonen. Avauserän kahdesta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin LASB, kun ensin Juho Syvänen laukoi keskeltä pallon ohi Eero Peiposen. Maalin alusti Julius Aaltonen, joka malttoi odottaa Syväsen mukaan toisesta aallosta. Ajassa 17.22 syntyi ottelun kaunein maali, kun LASBin ykkönen tarjoili näytteen LASB- pelikirjasta ja käänsi pelin muutamalla syötöllä Tino Nivalalle avopaikkaan. Nivala ei paikasta erehtynyt, joten ensimmäiselle tauolle siirryttiin LASBin 2-1 johtoasemassa.

Toinen erä oli pelitapahtumiltaan varsin sekava ja jäähyjen rikkoma. Ennen erän puolivälin jäähysumaa Vili Näveri karkasi keskialueelta läpiajoon ja nosti pallon tyylikkäästi Koovee- maalin vasempaan yläkulmaan vieden vieraat 3-1 johtoon. Nivala viimeisteli illan toisensa kahden miehen ylivoimalla ajassa 32.18 Mikael Järven laukauksen paluupallosta. Järven syöttöpiste oli miehen uran 998:s tehopiste salibandyliigassa, joten maagisen tonnin raja lähenee. Koovee onnistui erän lopussa kaventamaan, kun Ossi Koskisen pitkä pallo löysi Mikko Immosen LASB- maalin edestä ja Immonen pyöräytti juhojärvismäisen maalin Pasi Järvisen nenän edestä.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä LASB siirtyi jo 6-2 johtoon Nivalan ja Rasmus Kainulaisen maaleilla, mutta ei onnistunut naulaamaan ottelua ajassa 48.34 siunaantuneella viiden minuutin ylivoimalla. Koovee sen sijaan osui kertaalleen alivoimalla, joten ottelun loppuun sille jäi kolme maalia kirittävää. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut tällä kertaa kirissään, vaikka se otti Peiposen penkille, yritti kuudella viittä vastaan ja kertaalleen ylivoimallakin. Ottelun lopullinen niitti tuli viimeisellä minuutilla, kun Roope Kainulainen siirsi pallon tyhjään maaliin.

LASB oli tänään kokonaisuutena vahva. Onnistumisia tuli jokaiselle kentälle, myös parjatulle ykköselle, jonka maestro Nivala osui kolmesti. Roope Kainulainen kirjautti maalin ja maalisyötön ja maalivahti Pasi Järvinen otti muutaman todella tärkeän torjunnan.

LASB nousi voitolla sarjataulukon kymmenenneksi ohi OLS:n. Eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on nyt neljä pistettä. Seuraavaksi joukkue vierailee Helsingissä, kun se kohtaa Tikkurilan Tiikerit Suomen cupissa torstaina. Härkäviikko huipentuu viikonlopun tuplaan, joista varsinkin lauantain Steelers- ottelu saa kylmät väreet kulkemaan selässä jo nyt.

Ottelun tilastot

Pääkallon otteluraportti