Ensimmäinen liigaderby pelataan lauantaina Lahdessa

seuraavaksilasb_steelers

Olisi taas suklaamonnia tarjolla, kun kauden ensimmäinen Hämeen paikallisottelu pelataan lauantai-iltana Lahden suurhallissa. Derby on järjestyksessään 13. ja luonteeltaan, tunnelmaltaan, jännitteiltään sekä historialtaan ainutlaatuinen.

Paloittelimme derbyhistorian jo aiemmin viikolla, joten ei mennä keskinäisten otteluiden osalta sen tarkemmin ajassa taakse päin. Otetaan tähän kuitenkin ennen joukkueiden tämän kauden edesottamuksia muutama mielenkiintoinen nosto.

Tällä kaudella derbykasteensa saa yli kymmenen pelaajaa, joka on historiaan peilaten paljon. Varsinkin Steelersin puolella vaihtuvuutta on ollut jonkun verran. Vaihtuvuutta on ollut myös joukkueiden välillä, sillä vielä viime kauden Divari- finaaleissa teräsmiesten kapteeninnauhaa kantanut Jarno Mäkinen pelaa nyt oranssille. Myös Julius Aaltonen siirtyi täksi kaudeksi Steelersistä LASBiin, mutta on varusmiespalveluksen vuoksi sivussa lauantain ottelusta. Steelersin nykyinen kapteeni Jere Liljenbäck on puolestaan osallistunut derbyyn kertaalleen, kaudella 2013-2014 LASBin paidassa. Alatte ehkä ymmärtää mitä tarkoitamme ”jännitteillä”. Mielenkiintoinen nippelitieto on myös se, että LASBista Steelersiin siirtyneen Miiro Maunulan sisko on LASBin Tino Nivalan avovaimo. Mutta sitten niistä joukkueista.

Steelers on avannut kautensa pisteiden valossa vaisusti. Se on kerännyt yhdeksässä ottelussa kolme sarjapistettä ja jakaa sarjan viimeisen tilan M-Teamin sekä Kooveen kanssa. Saavutetuilla pisteillä on kuitenkin hyvin vähän, jos ollenkaan merkitystä, kun peli suurhallissa pyörähtää käyntiin.

Steelersin ehdottomasti paras ketju on ollut Aleksi Kulmalan johtama kakkonen, jonka laidalla viilettävät juonikas ja liukas Nico Jonaeson sekä ”voimapatukka” lempinimeä kantava Iiro Nurminen. Viimeksi mainittu on myös joukkueen paras pistemies 8+9=17 tehoilla.

Steelers koki kovan kolauksen viime viikonlopun Happee- tasurissa, kun se menetti ykköstorjuja Tomi Aaltosen sairastuvalle. Kylmiltään kolmanteen erään maalin suulle hypännyt Jaakko Vahtokari pelasi kuitenkin hyvin ja varmisti torjunnoillaan rataspaidoille arvokkaan vieraspisteen, mutta on torjuntatyyliltään LASBilaisille läpituttu. Nähtäväksi jää onko Aaltonen toipunut pelikuntoon vai laittaako toissakaudella LASBia Kalle Tyrkkään kanssa luotsannut päävalmentaja Jussi Sihvonen Vahtokarin uuniin.

Steelersin ongelmat ovat löytyneet tällä kaudella puolustuksesta. Se on päästänyt yhdeksässä ottelussa omiin 72 maalia – keskimäärin 8 per ottelu. LASBin päästettyjen maalien keskiarvo on 5,6 maalia/ottelu, eikä sekään tahdo riittää voittoihin asti. On mielenkiintoista nähdä mitä lääkkeitä Sihvonen on oman pään peliin keskiviikkona Classicille kärsityn ruman 11-1 tappion jälkeen keksinyt.

LASB otti härkäviikon toisen voiton torstaina, kun se vieraili Tikkurilan urheilutalon parketilla Suomen cupin merkeissä. Valmistautuminen lauantain odotettuun Steelers- otteluun on sujunut palautellessa sekä vastustajan pelitapaan tutustuessa. Liikaa ei naapurin tekemisiin kuitenkaan keskitytä, sillä pääpaino on omassa hyvässä tekemisessä.

– Henkinen taistelu, aloitti LASB- valmentaja Petri Kemppainen.

– Jos meidän joukkue pysyy omassa pelisuunnitelmassa, niin ollaan vahvoja. Liikkuva oma peli ja pallonopeus sille tasolle, missä LASB parhaimmillaan on, siinä voiton avaimet. Vastustajalla on hyviä ja taitavia yksilöitä joiden kanssa pitää olla tarkkana.

Myös Mäkinen oli hyvin pitkälti samoilla linjoilla kuin Kemppainen.

– Tulee varmasti peli, josta ei puutu tunnetta! Meidän täytyy huomenna jatkaa meidän hyvää pallollista peliä ja olla huolellisia keskialueella. Kaveri on vaarallinen ja kääntää peliä hyvin. On kyllä hienoa päästä pelaamaan taas näitä pelejä ja nyt tällä kertaa eri puolelta, ex- Steelers kapteeni näki.

Derbystä toiseen yksi mies erottuu kentällä edukseen ja hän on LASB- kasvatti, Trackersistä liigaan ponnistanut ja oranssien ensimmäiselle Divari- kaudelle kotiin palannut Heikki Hätönen. Kahdentoista derbyn konkari pitää hallussaan keskinäisten otteluiden pistepörssin kärkitilaa tehoin 15+9=24.

– Sytyn aina derbyihin ja on niissä näköjään henkilökohtaisia onnistumisiakin tullut. Nyt näyttää tosin siltä, että Nivalan lapa ja viikset ovat sen verran kuumina, että saattaa pörssikärki vaihtua, virnuili Hätönen.

– Uskon, että on viihdyttävä matsi tulossa. Kentällä nähdään varmasti paljon tunnetta ja hienoja maaleja. Toivottavasti on taas tupa täynnä ja saadaan samanlainen meininki kun oli kevään finaaleissa, päätti Hätönen.

LASB toteuttaa ottelussa Movember- kampanjan, jolla se kerää rahaa suomalaisen syöpätutkimuksen hyväksi. Tempauksesta voit lukea lisää täältä.

LASB – Steelers Lahden suurhallissa lauantaina 19.11. klo 18.30

Tulospalvelu

Fanseat näyttää ottelun (maksullinen palvelu)

LASBin ja Steelersin derbyjen tilastot kattavasti

ESS: Salibandyliigassa jaossa Hämeen herruus – lauletaanko Suurhallissa Aki Syrjälän nimeä?

ESS: LASB-nuorukaiset ylistävät käsittämätöntä rajapyykkiä lähestyvää konkaria: ”Itse kun saisi kymmenen täyteen”

Radio Voiman haastattelussa Miikka Pentikäinen ja Juho Syvänen

Ottelutapahtuma Facebookissa

Ennakkoliput: www.lippuagentti.fi

ottelun tarjoaa:

pop_pankki_lammi