C1-pojille hurja nousu ja piste kotipelissä

Launtaina 3.12. pelatussa SM C1-poikien pelissä LASB – Karhut oli suurta draaman kaarta. Lähtöasetelmissa kotijoukkue LASB oli valmis ottamaan voiton sarjassa toiseksi viimeisenä olevalta Karhulta. Pelin lähtiessä käyntiin ennusmerkit tähän tavoitteeseen nähden oli todella haasteelliset sillä ensimmäinen erä meni vieraille 1 – 4. Kun vielä toisen erän alussa Karhut lisäsi johtoa 1 – 5:een, näytti ennuste vähän turhan karulta miten ottelu tulee päättymään.

Ottelussa kuitenkin koettiin todella vahvan LASBin esiintulo kun noin 5 minuutin päästä kotijoukkue teki kavennuksen. Eikä se jäänyt siihen vaan erätauolla laitetut neuvot saatiin laitettua käytäntöön niin että LASB tuli tasoihin. Myös kolmas erä jatkui vahvasti isäntien karatessa jo 7 – 5 johtoon. Uskomaton käänne punnertaa 1 – 5 takaa-ajoasemista ohi!

LASBin paljon laukovan pelityylin aikana Karhuilla oli reilun 30 minuutin tehollisen peliajan mittainen kuiva kausi maalien suhteen. Mutta aikaa oli vielä kolmannessa erässä siihen, että porilaiset saivat lopulta reilut 5 minuuttia ennen kolmatta erää kammettua pelin tasan 7 – 7:ään. Vaikka paikkoja oli kummallakin ratkaista peli, mentiin tässäkin LASB pelissä jatkoajalle kuten viikko sitten Iittalassa.

Jatkoerässäkin LASBilla oli hyviä paikkoja ratkaista ja voittaa peli, mutta kiistattomasti Karhujen maalivahdin Leevi Aaltosen #27 ilmiöimäinen työskentely jopa maskista tulleiden pallojen kanssa oli huikeata. LASB – Karhut ottelun kokonaistorjuntojen suhde oli 24 – 43 joten maalien teko Aaltosen taakse oli selvästi keskimääräistä haasteellisempaa. Vaikka Karhuillakin oli mahdollisuudet viedä peli, tasattiin pisteet jatkoerän jäädessä maalittomaksi loppulukemiin 7 – 7.

Ottelun tilastot

Seuraava LASBin poikien peli on Helsingin Tapanilassa EräViikingit Blackin vieraina perjantaina 9.12 klo 19:30.