Salibandyliiga palaa tauolta – LASB kohtaa TPS:n Turussa

seuraavaksitps_lasb

MM-kisatauko on ohi, kulta huuhdottu ja on aika palata kotoisen salibandyliigan pariin. Ottelut jatkuvat torstaina, kun LASB matkustaa Turkuun perinteikkään TPS:n vieraaksi.

TPS tahkosi kaikkiaan yhdeksän play out- ja karsintaottelua keväällä 2015, eikä sen sarjapaikka liigassa ollut missään nimessä kirkossa kuulutettu. Lopulta turkulaiset selvisivät täpärästi ja passittivat Josban Divariin. Viime kausi oli TPS:lle urheilullisesti menestyksekäs, vaikka se päättyikin puolivälierissä Happeeta vastaan, mutta ennen kaikkea se oli onnistunut kasvojen pesu. Mustavalkoiset pelasivat jälleen voittavaa salibandya.

Onnistunut kausi käänsi muuttotappioita vuosia kärsineen joukkueen kurssin ja synnytti ympärille positiivisen turbulenssin, jonka myötä se sai riveihinsä kaksi todella kovaa paluumuuttajaa – sunnuntaina maailmanmestaruutta juhlineen Lauri Stenforsin sekä joukkueen pörssiä hallitsevan Jani Hyytiäisen. Kun joukkueesta löytyy edellä mainittujen ex- Viikinkien lisäksi rankkarispesialisti Jaakko HautamäenVille Hirvisuon, nuorten maailmanmestari Olli Laineen ja ex- Steelers Sami Saarisen kaltaisia pelimiehiä, voidaan muitta mutkitta todeta TPS:n onnistuneen loistavasti joukkueen rakentamisessa.

Pelkkää voittokulkua TPS:n kausi ei kuitenkaan ole ollut, vaikka joukkue ennakkoon vahvalta vaikuttaakin. Se on pelannut salibandyliigassa 11 ottelua, joista se on voittanut kuusi ja hävinnyt viisi. Tehtyjä maaleja on kasassa 52 kappaletta, samoin päästettyjä. Ottelua kohti joukkue on tehnyt ja päästänyt keskimäärin 4,73 maalia. LASBin vastaavat lukemat ovat kahdessatoista ottelussa 59 tehtyä ja 64 päästettyä (ka. 4,92/5,33). TPS:n jokaisessa ottelussa maalia on vartioinut MM- kisajoukkueenkin portteja kolkutellut Pyry Luukkonen. TPS:n sisäisen pistepörssin kärkikolmikon miehittävät Hyytiäinen 12+4=16, Hirvisuo 5+9=14 ja Eero Jalo 5+7=12.

LASB kärsi ennen kisataukoa harmittavan tappion Salballe vieraskentällä, vaikka se johti ottelua kahdella salamamaalilla ottelun alussa. Ennen kauden alkua joukkue asetti tavoitteekseen pudotuspelipaikan, joka tarkoittaa karkeasti piste per peli tahtia. Se on kerännyt 12 ottelussa nyt yhdeksän pistettä, joten sarjan toisella puoliskolla tiukat ottelut pitää onnistua kääntämään voitoiksi.

LASBin pörssin suvereeni kärkinimi on Tino Nivala, joka on lähellä jokavuotista viidenkymmenen pisteen vauhtiaan. Tällä hetkellä koossa on tehot 10+10=20. Heikki Hätönen on kirjauttanut tehot 7+5=12 ja nuori Justus Kainulainen 4+7=11. Maalivahtiosastolla vastuu on jakautunut tasaisesti Kaapo Kettusen ja Pasi Järvisen kesken.

Sarjatauko toi mukanaan myös huolia, kun Rasmus KainulainenMatti Korhonen ja tuhannen tehopisteen maagista rajaa kärkkyvä Mikael Järvi joutuivat sairastuvalle. Kainulainen ja Korhonen palaavat kokoonpanoon melko varmasti jo vuodenvaihteen Classic- otteluun, mutta Metsurin paluu venyy väistämättä tammikuun loppupuolelle. Myöskään Juho Syvästä ei nähdä enää oranssipaidassa, kun seurat ja Syvänen päättivät yhdessä tuumin jättää lainasopimuksen toisen puolikkaan käyttämättä. Syvänen pelasi LASBissa kaikkiaan 12 ottelua tehoin 2+2=4. LASB kiittää Juhoa kuluneesta puolesta vuodesta ja toivottaa onnea pelipaikan metsästykseen kivikovassa Fämilissä.

TPS – LASB Turun Marli Areenalla torstaina 15.12. klo 18.30

Yle Areena näyttää ottelun suorana lähetyksenä