TPS oli LASBille liian kova pala

tuloskuvatps-lasb

LASBin vierailu torstai-iltana Turussa ei lihavoittanut joukkueen pistepussia, sillä TPS oli vahvempi lukemin 6-4 (2-0,0-1,4-3). LASB oli ajoittain helisemässä varsinkin TPS:n vahvan ykköskentän kanssa.

Ottelu alkoi vieraiden kannalta juuri niin kuin sen ei olisi pitänyt alkaa. Ensimmäinen vaihto, 28 sekuntia kellossa ja vaaralliseksi tiedetyllä Jani Hyytiäisellä kädet ensimmäisen kerran ilmassa. Avausmaalin jälkeenkin erää mentiin TPS komennossa, mutta se onnistui toisen kerran vasta aivan erän lopussa, kun Artis Raitums pääsi yrittämään paluupalloa kahdesti hyvän ottelun pelanneen Pasi Järvisen taakse.

Toisessa erässä LASB sai jollain lailla pelin juonesta kiinni ja se viimeisteli myös erän ainoan maalin. Maalin täräytti vasta toista kertaa edustusjoukkueen mukana ollut Elmo Lavonen, jolle maali oli uran ensimmäinen salibandyliigassa. 17- vuotiaan keltanokan maaliin syötön tarjoili 20 vuotta kokeneempi Antti Sihlman.

Kolmannen erän alussa näytti hetken jopa siltä, että vierasjoukkue kampeaa rinnalle ja ohi, sillä se nousi 2-2 tasalukemiin ajassa 41.04 Justus Kainulaisen laukoessa pallon ohi tilanteessa haparoineen Pyry Luukkosen, mutta TPS oli toista mieltä. Se nosti karvaustaan, eikä hyvästä kääntöpelistä tunnetulla LASBilla ollut hetkeen mitään sanottavaa kenttätapahtumiin. TPS latoi reilussa neljässä minuutissa pallon kolmesti LASB- maaliin ja ratkaisi ottelun. Lopussa LASB kehitti vielä jonkunlaista kiriä, mutta ei todellisuudessa hätyytellyt TPS- johtoa missään vaiheessa. Ottelun päätyttyä Marli Areenalta poistui varmasti tyytyväinen, lähes kahdentuhannen katsojan joukko, sillä TPS tarjoili kotiyleisölleen melko vakuuttavan esityksen ja ansaitsi voittonsa.

Illan maestro oli TPS:n Eero Jalo, joka kirjautti neljä syöttöpistettä. Jani Hyytiäinen viimeisteli hattutempun. LASBin syömähammas torstaina oli kakkosketju, joka osui kahdesti viidellä viittä vastaan. Justus Kainulaiselle kaksi maalia, Elmo Lavoselle yksi ja Heikki Hätöselle yksi. Pasi Järviselle papukaijamerkki useasta hyvästä torjunnasta.

LASB on pelannut salibandyliigassa nyt 13 ottelua ja kerännyt 9 sarjapistettä. Seuraavan liigapelinsä se pelaa 30.12. kun sarjakärki Classic vierailee Lahden Suurhallissa. Lauantaina 17.12. joukkue matkustaa Kokkolaan, jossa vastaan asettuu Suomen Cupin puolivälieräkierroksella Nibacos.

Ottelun tilastot

TPS:n otteluraportti

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=gbkeyWJmM6Y” ]

 

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=vqH5JiVHyjs” ]