Pisteet jäivät Espooseen – LASB- faneille kiitosta

tuloskuvaoilers-lasb

LASB kohtasi Esport Oilersin miesten salibandyliigan ottelussa Espoossa perjantaina. Vauhdikkaan ja vaiherikkaan ottelun jälkeen sarjapisteet jäivät Tapiolaan lukemin 9-4 (2-1,4-2,3-1).

– Kamalan paljon tulee omalle joukkueelle virheitä, joista kaveri sitten rokottaa isolla prosentilla. Helppoja maaleja tulee paljon ja ne pitäisi saada pois, että saataisiin nämä pelit käännettyä meille, näki kaksi maalia viimeistellyt Matti Korhonen ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Täytyy olla tyytyväinen tulokseen ja pisteisiin. Ekassa erässä meillä oli peli vielä vähän hakusessa, mutta siihen olen tyytyväinen, että puolustettiin tänään todella hyvin. Päästiin iskemään toiseen erään hyvät maalit, jonka vuoksi kaveri joutui vähän avaamaan peliään. Tästä on hyvä jatkaa, perkasi puolestaan Oilersin päävalmentaja Petri Huttunen ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi LASBilta vahvasti ja se onnistui luomaan hyviä maalintekopaikkoja avauserässä, mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, se ei saanut palloa vastustajan maaliin ja joutui helppojen virheiden vuoksi kahden maalin takamatkalle. LASBin 2-1 kavennus syntyi sekavien vaiheiden jälkeen Antti Sihlmanin rankkarilla ajassa 14.22. Tilannetta edelsi Rasmus Kainulaisen läpiajo, Sylvester Raikamon rike ja Kainulaisen aivosähkökatkos kulmassa, jossa nuorukainen esti polvella Raikamon pääsyn palloon. Teko oli tuomittava, ei kahta sanaa, mutta puolustukseksi on sanottava, ettei tilannetta ollut helppo nähdä katsomoon tai kentällekään. Ennen kuin Pääkallo julkaisi uutisen, ei hallissa ollut käytössä TV- kuvaa, josta tilanteen todellinen kulku on helppo havaita.

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla Oilers kasvatti johtoansa kahdella maalilla, joista varsinkin Markus Markkolan 3-1 maali oli silmiä hivelevän kaunis. Tino Nivala vei karkin Oilers- puolustuksen lavasta ja kavensi tilanteeksi 4-2 ajassa 31.17, johon kotijoukkue vastasi tekemällä kaksi maalia lisää. Korhonen sivalsi pallon tarkasti alanurkkaan ylivoimalla ajassa 37.38 ja toi LASBin vielä mukaan peliin, joten toiselle tauolle siirryttiin Oilersin 6-3 johtolukemissa.

Raikamo huudatti Tapiolan urheiluhallia heti kolmannen erän alussa siirtämällä öljymiehet 7-3 johtoon. Casper Pfitznerin ajassa 50.08 viimeistelemässä 8-3 maalissa oli jo ratkaisun makua, eikä LASB siitä enää toipunutkaan, vaikka pyöritti peräti seitsemän minuuttia palloa kuudella viittä vastaan. Lopussa Korhoselle kirjattiin illan toinen osuma ilman maalivahtia ja Perttu Pajukoskelle ottelun päätösmaali tyhjiin.

– Tuolla virhemäärällä ei yksinkertaisesti voi voittaa, siinä se lyhykäisyydessään. Yhdeksän maalia omiin ei ole meille normaalitaso ja ongelmat löytyvät nyt meidän viisikkopelaamisesta. Maanantaina jatketaan kovaa työntekoa harjoituksissa. Turha tästä tappiosta on itselleen isoa kuoppaa kaivaa, tiivisti LASBin valmennustiimiin kuuluva Miika Peltonen.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat löytyivät Oilersin kakkoskentästä, joka olikin erinomaisella pelipäällä. Raikamo kirjautti tehot 2+1 ja Santeri Lindfors 1+2. LASBin paras pistemies oli Korhonen kahdella maalillaan. Erityiskiitos LASBin upealle faniryhmälle, joka piti hyvää meteliä läpi ottelun.

LASB pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina, kun Nokian KrP saapuu Lahteen. Sunnuntaina taistelu tärkeistä pisteistä jatkuu Jyväskylässä Happeen vieraana.

Ottelun tilastot

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=FBXSMfQFV04″ ]