LASB ja fanirykmentti Öljymiesten vieraaksi

LASBin miesten edustusjoukkue pyörähti eilisen cupin välierän jälkeen kotona nukkumassa, mutta on jälleen tien päällä. Tälläkin kertaa matka vie pääkaupunkiseudulle, kun joukkue kohtaa Oilersin liigaottelussa Espoossa.

Oilers on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena. Se on pelannut viisitoista ottelua, joista se on voittanut seitsemän, hävinnyt viisi ja pelannut peräti kolme tasuria. Kuntopuntarissa joukkue ei ole kärkipäässä, sillä viimeisestä viidestä ottelusta se on voittanut vain yhden. Toisaalta, se on kohdannut tukun sarjan kärkikolmanneksen joukkueita, mutta se ei voi olla syy viime vuoden finalistille. Se täytyy toki ottaa huomioon, että Oilers- valmennus on joutunut pyörittämään melkoista kokoonpanorulettia loukkaantumisista johtuen.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen syyskuussa Lahdessa päättyi tasan. Tuolloin LASB johti ottelua vielä viimeisellä kympillä, mutta Oilers punnersi Sylvester Raikamon maalilla tasoihin.

Oilersin sisäisen pörssin kärjessä on odotetusti Casper Pfitzner, joka on haalinut kasaan mukavat 17+8=25 tehopistettä. Joonas Kaltiainen on kantanut suurimmaksi osaksi torjuntavastuun torjuntaprosentilla 77,7. Oilers on erityisen vaarallinen ylivoimalla, jossa sen onnistumisprosentti on sarjan toiseksi kovin 58,6.

Oilers on kärsinyt syyskaudella poissaoloista, mutta ainakin kokoonpanon mukaan se saa jalkeille Rasmus Markelinia vaille täyden nipun. Koko syksyn sivussa ollut Oscar Hänninen palaa kokoonpanoon ja aloittaa Oilersin kolmosen keskellä.

LASB kärsi Mosahallissa cupin välierätappion torstaina, mutta pujotti uuden madon koukkuun jo kotiinpaluumatkalla. EräViikingit- ottelu oli ennen kaikkea hyvä tasonnosto viikon takaisesta Classic- pupelluksesta ja loi uskoa joukkueeseen. LASB on kärsinyt myös loukkaantumisista, joten Miikka Pentikäisen paluu pelaavaan kokoonpanoon helpottaa joukkuetta.

LASB on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11. Se on pelannut 14 ottelua, joista voittoja on neljä, tappioita yhdeksän ja tasapelejä yksi. Viimeiseen viiteen otteluun LASB on voittanut kahdesti ja hävinnyt kolmesti. Pörssikärki on Tino Nivala tehoilla 10+13=23. Kaapo Kettunen parantelee influenssaa kotosalla, joten maalissa aloittaa, ja valmentaja Petri Kemppaisen sanoin, toivottavasti myös lopettaa Pasi Järvinen.

Taistelu viimeisistä play off paikoista on tasaista, joten LASBin on sinne mieliäkseen pakko napsia pisteitä myös kärkipään joukkueilta. Ensimmäinen mahdollisuus siihen tarjotaan Tapiolan Urheiluhallilla, jonne on saapumassa myös runsaasti LASB- faneja.

Oilers – LASB perjantaina 6.1.2017 Tapiolan Urheiluhallilla klo 18.30