LASB kohtaa KrP:n lauantaina Suurhallissa

seuraavaksiLASB_KRP

LASB pelaa tulevana viikonloppuna kahdesti, kun se kohtaa Nokian KrP:n Lahden Suurhallissa lauantai- iltana ja Happeen Jyväskylässä sunnuntaina. Sekä KrP että LASB lähtevät lauantain otteluun tappiot alla, mutta vahvan alkukauden pelanneet nokialaiset ovat tiukasti kiinni play off- paikassa.

Nokian KrP on ollut Salban ohella liigan syyskierroksen ehdoton yllättäjä ja varsinkin sen alkukausi oli tehokas. Viidestä ensimmäisestä ottelusta tilille napsahti neljä voittoa ja kahdeksan pistettä, mutta sittemmin tahti on hieman rauhoittunut. Kokonaisuutena KrP on kuitenkin onnistunut hyvin ja nyt sillä on kasassa 17 sarjapistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijalle 7.

Syitä hyvään syksyyn on varmasti monia, mutta ehkä se suurin on kuitenkin KrP:n ykköskentän kemioiden löytyminen ja joukkueen tähtipelaaja Henri Johanssonin henkilökohtaiset onnistumiset. Johansson johtaa koko sarjan pistepörssiä tehoin 29+11=40, joka tarkoittaa lähes kolmen tehopisteen keskiarvoa per ottelu. Kentän peli on parhaimmillaan todella tehokasta, sillä lähes jokainen vastustajan pallonmenetys päättyy nopeaan kääntöön ja hyvään maalipaikkaan. Johanssonille tulitukea tarjoavat sentteri Joni Henttonen (7+21=28) sekä salibandyuralleen uuden vaihteen Nokialta löytänyt Jere Oksanen (12+7=19). Kolmikko on värkännyt KrP:n maaleista noin puolet.

Toinen merkittävä tekijä näätälauman pelissä on maalivahti Santtu Pohjonen, joka torjuu matalalta puolustavan KrP- viisikon takana palloja varmasti ja on myös hyvä avaamaan peliä heitoillaan. Pohjonen on noussut muutaman viime vuoden aikana liigan maalivahtieliittiin ja torjuu tällä hetkellä kovalla 82,79 torjuntaprosentilla. Yli kymmenen ottelua pelanneista vahdeista vain Steelersin Tomi Aaltonen on pystynyt parempaan.

LASBista on pakko sanoa, että on hienoa huomata kuinka hyvällä fiiliksellä joukkue tekee töitä harjoituksissa, vaikka voitot ovat kiertäneet sitä viime aikoina. Se lähtee viikonloppuun neljä tappiota alla, mutta ilo ei ole kadonnut mihinkään. Eikä siihen ole kyllä syytäkään. Joukkue luo jokaisessa ottelussa riittävän määrän maalipaikkoja, mutta sortuu sitten helppoihin virheisiin, joista vastustaja rokottaa. Se ei toki ole mitenkään poikkeuksellista nousijajoukkueille, sillä kasvaminen uuden sarjatason vaatimuksiin vie aikansa, mutta tällä hetkellä homma on niin sanotusti pienestä kiinni.

Syyskierroksella LASB hakkasi päätään KrP:n puolustukseen sekä maalivahti Pohjoseen ja kärsi 4-7 tappion. LASB laukoi tuossa ottelussa yhteensä 72 kertaa – enemmän kuin missään ottelussa koko kaudella, mutta niin vain suklaamonni jäi Raholaan. Lauantaina LASBin pitää olla kärsivällinen ja käyttää hyödyksi KrP:n puolustuspelin heikkoudet sekä olla tarkkana nokialaisten kääntöjen kanssa. Koko kulunutta kauttakin ajatellen LASB tarvitsee ripauksen lisää huolellisuutta omaan pallolliseen peliinsä, mutta kuten sanottua, pienet asiat ratkaisevat.

Uskon, että ehjät harjoitusviikot alkavat näkyä meidän tekemisessä

– Kova viikonloppu edessä. Huomenna vastaan tulee hyvin kauden aloittanut KrP, joka on hyvin puolustava ja hyvin vähän pelillisiä virheitä omaava joukkue. Meidän oma, enemmän kuin tarkka pallollinen hyökkäyspään peli on avainasemassa, sillä KrP tykkää vastustajan ylihyökkäämisestä ja iskee vastahyökkäyksillä. Meidän pitää olla rohkeita, mutta tarkkoja. Huomenna palautetaan oma peli sille tasolle, jolla LASB on tottunut puolustamaan ja toteuttamaan omaa pelisysteemiä. Se on ollut meillä vähän hukassa viimeisissä peleissä. Meillä on takana hyvä viikko ja ollaan saatu pitkästä aikaa sairaudet ja muut poissaolot minimiin. Uskon, että ehjät harjoitusviikot alkavat näkyä meidän tekemisessä, ennakoi LASBin valmentaja Petri Kemppainen perjantai- iltana.

Kaapo Kettunen palaa oranssien kokoonpanoon ja ottaa torjuntavastuun lauantaina. Pitkäaikaispotilaat Mikael JärviElmeri Saukkonen ja Atte Savolainen ovat edelleen sivussa, niin kuin on myös paluun oranssipaitaan tekevä Juuso Kainulainen, joka on edustuskelpoinen 17.1. alkaen.

LASB – Nokian KrP Lahden Suurhallissa lauantaina 14.1. klo 18.30

Ottelun tarjoaa:

LAMMIK