LASB löi Nokian KrP:n – Kainulaiset liekeissä

tuloskuvaLASB-KRP

LASB palasi voittojen tielle lauantaina, kun se kaatoi Nokian KrP:n Lahden Suurhallissa lukemin 9-3 (2-3, 2-0, 5-0). Voiton myötä LASB kiipesi sarjataulukossa muutaman pykälän, mutta ei ehdi kauaa sarjataulukoita tuijotella, kun uusi haaste odottaa Jyväskylässä heti sunnuntaina.

Ottelun avauserä ja varsinkin sen ensimmäinen puolikas oli Nokian KrP:n. Se siirtyi Antti Naskalin rangaistuslaukauksella 0-1 johtoon, kun ottelua oli pelattu 55 sekuntia. Reilu minuutti myöhemmin KrP:n tehokaksikko Henri Johansson ja Jere Oksanen juonivat näädät 0-2 johtoon, jälkimmäisen toimiessa maalintekijänä. Erän edetessä LASB pääsi peliin paremmin mukaan ja onnistui kaventamaan ajassa 7.23 Justus Kainulaisen toimesta. Morics Krumins katkoi kotijoukkueen avauksen ja siirsi näädät 1-3 johtoon erän puolivälissä, mutta se jäi lopulta nokialaisten ottelun viimeiseksi maaliksi. Justus Kainulaisen erän lopun kavennuksen myötä tauolle siirryttiin 2-3 lukemista.

LASB teki tauolla pieniä muutoksia karvaukseensa ja sai KrP:n pois raiteiltaan. Se onnistui toisessa erässä kahdesti maalinteossa, kun ensin Matti Korhonen tasoitti ottelun ajassa 25.07 ja Justus Kainulainen sinetöi hattutemppunsa ajassa 31.34 ylivoimalla. Myös vierailla oli paikkansa, mutta Kaapo Kettunen LASB- maalilla poimi pallot varmasti näppeihinsä.

Ottelun päätöserä oli pitkään maaliton, kunnes koko illan liekehtinyt Kainulaisen veljessarja onnistui jälleen. Tällä kertaa asialla oli Roope Kainulainen, joka hyvän takapaineen jälkeen riisti pallon ja laukoi sen vastustamattomasti ohi Antti Kortetmaan. Justus Kainulainen syvensi vieraiden tuskaa Miikka Pentikäisen syötöstä vain 45 sekuntia edellisestä ja Roope Kainulainen siirsi oranssit jo ratkaisevan tuntuiseen 7-3 johtoon ajassa 55.26, kun pallo kaivettiin ilman maalivahtia kavennusta yrittäneen KrP:n maalista. LASB onnistui ottelun lopussa vielä kahdesti, kun vierasjoukkueen kokenut kaarti pupelsi orastaneen ylivoiman alivoimaksi. Lopun molemmat ylivoimamaalit viimeisteli Jarno Mäkinen.

Lauantaina homman nimi oli perhe Kainulainen. Justus latoi B-ikäiselle nuorelle ihan mukiinmenevät 4+0, Roope 2+1 ja Rasmus 0+2. Kainulaisten päivän huipensi isä Jorman ja äiti Annukan palkitseminen Päijät-Hämeen urheilugaalassa vuoden hollolalaisina liikuttajina. Kaiken kaikkiaan LASB suoritti hienon ryhtiliikkeen niin päästettyjen kuin tehtyjenkin maalien suhteen.

Ottelun tilastot

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=xFzK2NSWYO4″ ]

 

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=cG5ciDXrRRY” ]