LASB palaa Elenialle ja kohtaa SPV:n

seuraavaksiLASB_SPV

LASBin miesten edustusjoukkue tekee paluun Hämeenlinnaan, kun se pelaa liigan runkosarjan loput neljä kotiottelua Elenia areenalla. Oransseilla on Elenialta kultaisia muistoja, sillä joukkue sinetöi siellä liiganousun ja Divarin mestaruuden viime keväänä. Tällä kertaa vastustaja ei ole tuttu Steelers vaan seinäjokelainen SPV.

SPV on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana liigan kestomenestyjien joukkoon. Joukkuetta ties mistä seurakuntasählystä asti luotsannut ja kovasta fyysisestä vaatimustasostaan tunnettu Tommy Koponen on saanut punaiset kovaan iskuun heikosti menneen viime kauden jälkeen. Tällä hetkellä SPV on sarjataulukossa sijalla kolme ja on porskuttamassa kohti play offien kotietua. Pelkkää duuria joukkueen peli ei kuitenkaan ole ollut, sillä SPV:n otteissa näkyy myös ailahtelua. Hyvänä esimerkkinä peliesitysten heittelehtimisestä käy tappio sarjajumbo M-Teamille 19.1 Seinäjoella. SPV kärsi tappion myös Turussa maanantaina, joten se saapuu Elenialle kaksi tappiota alla.

SPV:n tämän kauden paras pistemies, niin kuin monen aiemmankin, on ollut Sami Koski (10+25=35). Tehokkain on kuitenkin ollut maajoukkueessakin piipahtanut Jari Hankkio (13 otteluun 22+8=30), joka on kuitenkin seinäjokelaisten harmiksi kärsinyt loukkaantumisista ja ollut viimeisistä otteluista sivussa. Maanantain TPS- ottelussa SPV:n maalia vartioi Julius Kivimäki, joka torjuntojen perusteella nähtäneen tolppien välissä myös lauantaina.

LASB kärsi harmittavan tappion OLS:lle Lahden suurhallissa viime lauantaina. Se sai vietyä omaa pallollista peliä parempaan suuntaan, mutta sortui varsinkin ottelun toisessa erässä jäähyilyyn. Tasakentällisin pelatessa LASB oli paikoin todella hyvä, joten siinä mielessä odotukset lauantain suhteen ovat korkealla.

Justus Kainulainen edustaa Suomea U-19 poikien viimeistelyleirillä Ruotsissa, eikä ole mukana kummassakaan viikonlopun ottelussa. Nuorimman Kainulaisen paikan ykkösen vasemmasta laidasta ottaa myöskin B- juniori- ikäinen Elmo Lavonen. Lavoselle ei ole kohtuullista asettaa sen suurempia henkilökohtaisia tulostavoitteita, mutta on mielenkiintoista nähdä mihin vikkelän ja äärimmäisen taitavan nuorukaisen rahkeet riittävät kokeneiden konkareiden viisikossa. Tähän mennessä esitykset ovat olleet lupaavia. Mikke Järven osalta viikonloppu taitaa tulla vastaan liian nopeasti, eikä miestä todennäköisesti nähdä askissa ainakaan tasakentällisin pelatessa.

SPV ei lukeudu varsinaisesti LASBin päävastustajiin – siis niihin, jotka keikkuvat sarjataulukossa joukkueen kanssa samoilla haminoilla. Huonoa voitto ei kuitenkaan tekisi, sillä oranssit ovat hieman heikomman jakson myötä valahtaneet karsintaviivan alle sijalle 12. Sillä on kuitenkin kaikki avaimet omissa taskuissaan, kun se kohtaa M-Teamin sunnuntaina Helsingissä ja loput kolme alakolmanneksen joukkuetta kevään edetessä.

LASB – SPV Elenia areenalla lauantaina 4.2. klo 17