Indians napsun parempi Otahallin TV- ottelussa

LASB ja Westend Indians väänsivät tiukan ja tasaisen ottelun miesten salibandyliigan TV- ottelussa Espoon Otaniemessä perjantai- iltana. Kotijoukkue Indians oli terävämpi maalipaikoissaan ja kuittasi tärkeät sarjapisteet lukemin 5-4 (3-2, 1-1, 1-1).

Ottelu alkoi Indiansin osalta murhaavasti, sillä se siirtyi 1-0 johtoon jo kymmenen sekunnin kohdalla, kun hyvä avauskuvio päättyi Valtteri Kainulaisen tarkkaan laukaukseen Kaapo Kettusen vartioiman maalin yläkulmaan. Indiansin 2-0 osuma syntyi ajassa 7.18, kun loistavan ottelun pelannut Joonas Föhr kiersi LASB- maalin ja löysi tarkalla syötöllä Otto Lehkosuon maalin kulmalta. LASB pääsi pikkuhiljaa paremmin mukaan peliin ja sai kuparisen rikki erän puolivälin jälkeen. 2-1 kavennuksen viimeisteli hyvän pelivireen löytänyt Matti Korhonen Heikki Hätösen syötöstä. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun ensin Föhr lapioi LASB- maalin eteen pyörimään jääneen irtopalan Kettusen selän taakse ja Jarno Mäkinen onnistui kaventamaan eron yhteen maaliin neljä minuuttia myöhemmin hyvän käännön päätteeksi.

Toinen erä oli vähämaalisempi kuin ensimmäinen, mutta silti varsin viihdyttävä ja vauhdikas. Justus ja Rasmus Kainulainen väläyttelivät keskinäistä kemiaansa ajassa 31.12, kun Rasmuksen tarkka syöttö maalin takaa löysi velipojan vapaaksi jääneen lavan maalin edustalta. Indians siirtyi kuitenkin erän viime sekunneilla 4-3 johtoon LASBin hölmöillessä pallon hallinnan pois itseltään. Maalikin oli melkoinen flipperi, sillä Valtteri Kainulaisen laukaus otti matkalla pelaajiin ja pomppi harmittavasti Kettusen ja Kettusen päälle istahtaneen Föhrin alta maaliin.

Kolmannessa erässä LASB syttyi toden teolla takaa-ajoon, mutta ei onnistunut saamaan tasoitusta aikaiseksi. Indians sen sijaan siirtyi 5-3 johtoon ajassa 56.25, kun Heikki Iiskola korjasi hedelmän jälleen kerran maalin edustalta. LASB käytti samassa ajassa aikalisänsä ja onnistui kampeamaan vielä maalin päähän Roope Kainulaisen tarkalla laukauksella, mutta tasoitukseen asti kiri ei riittänyt.

Ihan väärin ei ennakointi mennyt, sillä Kainulaiset olivat isossa roolissa perjantaina. Indiansin Valtteri Kainulaiselle kirjattiin kaksi maalia. LASBin Kainulaisista Justukselle tehot 1+1, Rasmukselle 0+2 ja Roopelle 1+0. Illan paras ja tehokkain oli kuitenkin Indiansin Joonas Föhr tehoin 1+2. Myös Indians- vahti Mikko Kirvesniemi oli mies paikallaan.

Indians nousi voitollaan play off- viivan paremmalle puolelle sijalle 8. LASB jatkaa taisteluaan noustakseen pois karsijan paikalta ja sillä on edessään nyt kolme supertärkeää ottelua, kun se kohtaa perjantaina Salban, lauantaina Steelersin ja sunnuntaina 5.3. Kooveen Elenia Areenalla. Runkosarjan päättää kotiottelu TPS:aa vastaan keskiviikkona 8.3.

Ottelu on katsottavissa kokonaisuudessaan YLE Areenasta

Pääkallon otteluraportti

Indiansin otteluraportti

Ottelun tilastot