Perjantain TV- ottelussa vastassa Indians – “LASBin pleijarit alkavat huomenna!”

LASBin miesten edustusjoukkue kohtaa Westend Indiansin Espoon Otaniemessä perjantaina. Jaossa on tärkeitä pisteitä, sillä Indians taistelee pääsystä Salibandyliigan pudotuspeleihin ja LASB päästäkseen pois karsintaviivan alta.

Indiansin alkukausi oli hyvä ja jossain vaiheessa sen niskaan heitettiin jo liigan yllättäjänkin viittaa. Näin jälkikäteen tarkasteltuna alkukauden lento ei yllätä, sillä voitot tulivat juuri niitä joukkueita vastaan, jotka sen on pitänytkin voittaa. Se voitti sarjan viisi ensimmäistä ottelua, mutta sen jälkeen on ollut vaisumpaa, eikä voittoja ole tullut liukuhihnalta. Indians on kuitenkin kerännyt pelaamassaan kahdessakymmenessä ottelussa 18 pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijalle 9. Sen edellä viimeisellä play off paikalla olevalla OLS:lla on koossa 19 pistettä, joten Indians on pudotuspelihaaveiden suhteen lähes pakkovoiton edessä. SPV, Happee ja nousuvireiset Koovee ja TPS tuskin antavat ”inkkareille” loppukauden peleissä ilmaisia pisteitä.

Indiansin paras pistemies on ollut Valtteri Kainulainen, joka on joukkueen selkäranka ja ruumiillistuma. Tällä hetkellä liigan kuuminta sukunimeä kantavalla Kainulaisella on kasassa tehot 21+8=29. Viimeisessä viidessä ottelussaan Indians on saanut terävöitettyä viimeistelyään (5,4 tehtyä/ottelu), mutta toisaalta myös omiin on ropissut keskimääräistä enemmän (7 päästettyä/ottelu). Puolustuspeli tullee olemaan Otaniemen illassa ratkaisevassa roolissa.

– Me kaikki tiedämme kuinka tärkeä peli on edessä ja sen on pitänyt näkyä koko viikon tekemisessä. Liikaa ei kuitenkaan saa miettiä pisteiden merkitystä vaan pyrkiä siihen, että oman pelin taso on laadukasta. Puolustuspeli on viime otteluissa ollut heikolla tasolla, joten nyt pitää kaivaa se sotakirves ja Heimosydän esiin siellä puolustuspäässä! Vastustajalla on taitavia pelaajia ja heiltä pitää kliseisesti viedä aika ja tila pois, ennakoi Indiansin Mikael Sievänen seuran kotisivuilla.

LASB on harjoitellut kahdesti sunnuntain EräViikingit- ottelun jälkeen. Valmennus on hionut särmiä pois joukkueen pelistä ja varsinkin puolustuspeliin on kiinnitetty viikolla huomiota. Paketti ei ole pysynyt viime aikoina kasassa täyttä 60- minuuttista, mutta EräViikingit- ottelussa oli jo pilkahduksia siitä LASBista, jota alkukaudella nähtiin.

– Kyllä meidän on tärkeää löytää se oma LASBilainen taistelu ja kehonkieli huomenna. Tehdään omaa juttua jokaisella osa-alueella niin hyvin kuin pystytään, niin taistellaan pisteistä, näki LASB- valmentaja Petri Kemppainen.

Tino Nivala on edelleen poissa kokoonpanosta, joten Tupla- paitaa kantaa perjantaina Heikki Hätönen (14+9=23). Mikael Järvi hyppää aloittavaan kokoonpanoon nyt ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen. Sunnuntaina metsuri raastoi jo kolmannen erän kokonaan, kuittasi pronssisen Veikkaus- mitalin ja uhkuu pelihaluja. Jarno Mäkisen siirto kakkosen sentteriksi on tehnyt kentälle hyvää, mutta katsotaan millaiseen muotoon valmennus kokoonpanon huomenna laittaa. LASBin tehokkuus on ollut viimeisessä viidessä ottelussa hakusessa, mutta onneksi valmentaja Kemppaiselta löytyy siihen lääkkeet.

LASBin pleijarit alkavat huomenna!

– Meidän pitää pitää yllä hyvää pallotempoa hyökkäyspäässä, että saadaan puhkottua Indiansin tiukka puolustus ja päästään sitä kautta maalipaikoille. Niistä maalipaikoista pitää sitten laittaa hyvällä prosentilla sisään.

– Luulen, että ollaan huomenna taas vähän enemmän pallolla, joten huolellisuus pitää olla hyvällä tasolla. Inkkarit on kova joukkue iskemään vastaan. LASBin pleijarit alkavat huomenna!

Voi olla, että ottelu on ensimmäinen liigatasolla, jossa kentällä viilettää yhteensä viisi saman sukunimen omaavaa pelaajaa. Jos ottelun lopputulos ratkaistaisiin vain Kainulaisten määrällä, niin LASB olisi vahvoilla ja voittaisi 4-1.

Indians – LASB Espoon Otahallilla perjantaina 17.2. klo 18.30

YLE lähettää ottelun suorana TV2- kanavalta klo 18.30

Pääkallon ennakko

Indiansin ennakko