LASB kohtaa Salban perjantaina Elenia Areenalla

LASB jatkaa taisteluaan karsintapeikon karistamiseksi, kun se kohtaa Rauman Salban perjantaina Elenia Areenalla. Raumalaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 12, pisteen LASBia edellä.

Salban kausi on ollut jälleen kerran vaikea. Se on kerännyt 22 ottelussa 12 sarjapistettä ja näyttää siltä, että myös joukkueen kolmas kausi liigatasolla jatkuu karsintojen merkeissä. Toisaalta Raumalla ajatellaan runkosarjan päätösotteluista varmasti samalla tavalla kuin muissakin häntäpään joukkueissa ja uskotaan pistepotin vielä karttuvan. Kovin ruusuisista lähtökohdista joukkue ei taisteluun lähde, sillä alla ovat kylvetykset niin Classicin kuin Happeenkin vieraana, vaikka mahtuu väliin yksi voittokin – hännänhuippu M- Teamista. Salballa on ollut viime peleissä ongelmia paitsi oman pään varjelussa, myös maaliteossa. Viimeiseen viiteen otteluun vastustajan verkko on heilunut vain 15 kertaa. Omiin on mennyt kammottavat 48 palloa, joka tarkoittaa lähes kymmenen maalin keskiarvoa per ottelu. Koirapaidat ovat kuitenkin osoittaneet luonteensa aikaisempien kausien tärkeissä peleissä, joten on mielenkiintoista nähdä millä ilmeellä Petri Seppisen joukot Elenialle saapuvat.

Salban tehokkain pelaaja tällä kaudella on ollut Miikka Sokka, jolla on koossa tehot 10+12=22. Päätorjuntavastuun on kantanut Teemu Kortelainen, jonka hyppysiin pallo on tarttunut 71,32 prosenttisesti.

LASBin leirissä ei olla liikaa tuijoteltu muiden tekemisiin vaan keskitytty omiin. Nousujohteiset esitykset EräViikinkien ja varsinkin Indiansin vieraana lupaavat hyvää tärkeälle tuplaviikonlopulle. Jos LASB mielii pois karsijan paikalta, pitää viikonloppuna tulla onnistumisia myös sarjapisteiden muodossa. Toki siihen vaaditaan myös Kooveen epäonnistumista, joka tarkoittaa suomeksi paikallisvastustaja Steelersin voittoa Tampereella perjantaina. Melkoinen pattitilanne LASB- fanien kannalta siis.

– Ei meitä kiinnosta muiden tekemiset vaan fokus on omissa jutuissa. Meillä on Elenialta hyvät muistot ja kun löydetään perjantaina tekemiseen rentous, niin voidaankin alkaa keskittyä derbyyn, kommentoi LASBin valmentaja Petri Kemppainen torstai- iltana.

Sarjan toinen puolikas on ollut myös LASBille vaikea, sillä sekään ei ole kerännyt viimeisestä kymmenestä ottelusta kuin yhden voiton. Itse asiassa juuri vierailu Raumalla käynnisti joukkueen vaikean jakson, joten nyt on aika maksaa velat siltä osin ja kääntää kurssi nousujohteiseksi.

– Kun pelattiin joulun alla ensimmäisen kerran vastakkain, niin molemmat joukkueet olivat kuumia. En olisi silloin uskonut, että molemmat ovat karsijan paikalla sarjan lähestyessä loppuaan. Molemmilla on ollut vaikea kevät ja molemmat haluavat huomenna voittaa. Se kumpi uskaltaa pelata omalla hyvällä tasolla voittaa. Meillä on hyvä matsi alla ja siitä kun napsu parannetaan, niin pisteet jäävät meille. Ollaan vahvoja silloin, kun jokaisella on halu suorittaa omaa pallollista ja pallotonta peliä puolustuksen kautta, päätti Kemppainen.

LASBin paras pistemies kuluneella kaudella on ollut Tino Nivala (12+17=29), joka on kuitenkin edelleen sivussa kokoonpanosta. Tupla- paitaa kantaakin vasta 18- vuotta täyttänyt Justus Kainulainen, joka on taituroinut liigan debyyttikaudellaan mukavat 14+11=25 tehot. Valmennus on jälleen viilannut hieman kentällisiä, joten luvassa on jännitystä silläkin saralla.

Ottelu on LASBin Veikkaus- ottelu, johon pääsee veikkauskorttia näyttämällä kaksi katsojaa yhden hinnalla.

LASB – Salba Elenia Areenalla perjantaina 24.2. klo 18.30

Ottelun tarjoaa: