Salibandyliigan playout osa 3

LASBin ja Salban välinen playout sarja on edennyt kolmanteen otteluun, joka pelataan Rauman Kauppaoppilaitoksella torstai- iltana. Tasaisessa ja fyysisessä ottelusarjassa kumpikin joukkue on onnistunut ryöstämään voiton vieraskentältä lukemin 4-7.

LASB ylsi tasapainoiseen esitykseen lauantaina viidenkymmenen oranssisydämen hiljentäessä kauppiksen täysin ja haki ansaitun voiton avausottelusta. Sunnuntaina Lahden Suurhallissa pelatussa sarjan kakkososassa LASB jatkoi siitä, mihin se lauantaina jäi, mutta ei hyödyntänyt maalipaikkojaan samalla tavalla kuin raumalaiset. LASBille kirjattiin sunnuntaina 74 laukausta, kun Salban laukaukset jäivät reiluun neljäänkymmeneen.

– Oli hienoa palata Lahteen pelaamaan. Tämä on meidän kotiluola ja täällä on todella hienoa olla. Kylmät väreet meni kun tultiin pelin alussa kentälle, fiilisteli LASBin valmennustrion Miika Peltonen sunnuntaina.

Syy sunnuntain tappioon oli Peltosen mielestä selvä.

– Erittäin kova playoff- vääntö, jossa oltiin minun mielestä virkeitä ja tehtiin kaikki muu tarvittava paitsi maalit. Salba oli todella paljon tehokkaampi kuin me.

LASBia ja sen varsin ohutta sentteritilannetta helpottaa Heikki Hätösen paluu kaukaloon kahden ottelun pelikiellon jäljiltä. Salbaa ja sen ohutta puolustajatilannetta puolestaan heikentää Veli Peltosen saama yhden ottelun pelikielto, kun puolustajalla pimeni sunnuntaina ja mies kolasi Rasmus Kainulaisen surutta vastapalloon keskialueella. Peltosen taklaus on nähtävissä täältä.

Jos LASB pystyy jatkamaan siitä mihin se sunnuntaina jäi ja osuu tällä kertaa paremmalla prosentilla maaliin, ei vierasvoitto olisi mikään yllätys. Toisaalta, jos Salba löytää kauppiksen hurmoksen voi illasta tulla oransseille vaikea. Kumpi tahansa ottelun voittaakin, on sarja ensimmäistä kertaa katkolla lauantaina Lahden Suurhallissa.

Salibandyliigan playout Salba-LASB Rauman Kauppiksella 23.3. klo 18.30