LASB haki tärkeän voiton Raumalta

LASB onnistui ryöstämään voiton toistamiseen Raumalta, kun se kaatoi Salban salibandyliigan playouttien kolmannessa ottelussa torstaina. Illan LASB- nimi oli Kainulainen, sillä jokainen neljästä veljeksestä heilutti maaliverkkoa.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Salba ja se sai oivan mahdollisuuden myös toiseen, kun Aki Syrjälä joutui rikkomaan maalin kulmalla. Miikka Sokka kuitenkin epäonnistui tilanteesta tuomitusta rangaistuslaukauksesta ja kun LASBille tarjoutui mahdollisuus kääntää alivoimalla, se myös sen käytti. Jarno Mäkisen poikkisyöttö löysi Heikki Hätösen, joka ajoi vahvasti maalille ja nosti pallon ohi Teemu Kortelaisen. Antti Keskitalo huudatti kauppista erän puolivälin maalillaan, mutta avauserän lopuista maaleista vastasi LASB. Roope Kainulainen tasoitti ottelun ajassa 15.43 ja vieraiden 2-3 johtomaali syntyi kaksi minuuttia myöhemmin Juuso Kainulaisen karattua Pasi Järvisen täydellisestä heitosta läpiajoon.

Roope Kainulainen vei oranssit toisen erän alussa jo 2-4 johtoon, mutta erän edetessä myös LASBin ote pelistä herpaantui. Salba kiipesi Jani Lehtoniemen illan toisella osumalla maalin päähän ajassa 31.41, mutta sen enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Koko ottelu oli melkoista kaahaamista edes ja takaisin ja se näkyi kolmannessa erässä myös tulostaululla. Salba vastasi erän kahdesta ensimmäisestä maalista, jotka LASB kuittasi kahdella maalilla. Sitten oli jälleen Salban vuoro onnistua kahdesti, kunnes Matti Korhosen tarkka laukaus tasoitti tilanteeksi 7-7 ajassa 57.10. Ottelun lopussa Salba tyytyi vain pitämään palloa, joten edessä oli jatkoaika.

Ottelun ratkaisu syntyi heti jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa. Mikael Järvi kävi kaivamassa aloitusvoiton oranssipaidoille, eikä LASB sen jälkeen pallosta luopunutkaan. Voittomaalin laukoi Rasmus Kainulainen Justus Kainulaisen syötöstä.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 2-1 ja sarja on katkolla Lahden Suurhallissa lauantaina. Jos LASB voittaa, niin se voi huokaista helpotuksesta ja kirmata kesälaitumille. Jos Salba voittaa, niin sarja huipentuu sunnuntaina Raumalla.

Ottelun tilastot

Pääkallon raportti

ESS:n uutinen

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=y_XBtoWqNh0″ ]