Miika Peltosesta LASBin B-poikien päävalmentaja – taustalla vahva valmennustiimi

LASBin B-poikien tryout- tapahtuma pidetään tulevana lauantaina 29.4. klo 10 alkaen Hämeenkosken Koskihallissa. Tulevan kauden suuntaviivoja piirtämään on nimetty laadukas valmennustiimi, jossa pääkäskijän roolin ottaa viime kaudella miesten salibandyliigajoukkueen valmennustiimissä vaikuttanut Miika Peltonen. Peltosen lisäksi lajivalmennuksesta vastaaviksi on nimetty niin ikään viime kauden edustuksen valmennuksesta Kalle Tyrkäs ja Petri Kemppainen.

– Olen todella otettu ja kiitollinen siitä, että seuralla oli vahva tahto saada minut tähän rooliin ja että seurassa luotetaan siihen, että pystyn valmentajana edelleen kehittymään. On todella hienoa palata parin vuoden tauon jälkeen taas junnusäbän pariin. Hommaa helpottaa sitten myös tietysti se, että saan siihen Kallen ja Keman avuksi. Viime kaudella yhteistyö oli helppoa ja keskustelut erittäin rikkaita. On turvallista lähteä kohti uutta, kun tietää varmaksi, että valmennustiimi toimii. Sen päälle on hyvä rakentaa, kommentoi päävalmentaja Peltonen pestiä tuoreeltaan.

Tavoitteellisesti valmentamisen parissa vuosia työskennellyt Peltonen oli helpottunut asioiden ratkettua lopulta kaikkien osapuolten kannalta parhain päin.

– Ykkösjuttu minulle nuorten kanssa toimiessa on kasvattaminen. Kyllä minä lähtökohtaisesti lähden tekemään kasvatustyötä ja kasvattamaan pojista fiksuja tyyppejä. Siinä sivussa sitten opetellaan pelaamaan salibandya, eikä nämä ole mitenkään toisiaan poissulkevia asioita. Myös sen takia jengiin tulo on mukavaa, koska edellinen valmennus teki briljanttia työtä viime kauden ryhmän kanssa ja sai sen myös näkymään (SM- kulta), vaikka fuusion seurauksena lähtö heillä kauteen oli varmasti haastava. Kuluneella kaudella pojille on opetettu lasbilainen peli-identiteetti ja seuran arvomaailma, joten oma työ jatkaa siitä on varmasti siksi helpompaa. Tarkoitus on hakea jatkumo sille työlle ja tuoda siihen pelillisesti sitten vähän taas lisää, Peltonen avasi.

Myös edustusjoukkueen valmentajan paikalta seuran valmennuspäälliköksi siirtyvä Kalle Tyrkäs oli mielissään B- poikien valmennuskuviosta.

– Olen kyllä supertyytyväinen tiimiin. Sillä saadaan yhdessä poikien kanssa varmasti hyvä kausi aikaiseksi, turvattua seuran tulevaisuutta ja vietyä nuoria palaajia seuraavalle tasolle!

Ensi kaudella nousua SM- sarjaan tavoittelevan A- poikien joukkueen valmennuksesta tiedotetaan myöhemmin.

LASB B- pojat valmennus ja taustat kaudella 2017-2018

Miika Peltonen, päävalmentaja

Kalle Tyrkäs, valmentaja

Petri Kemppainen, valmentaja

Kari Lehtonen, fysiikkavalmentaja

Marko Kiiveri, joukkueenjohtaja

Jarkko Mäkelä, huoltaja

Mikko Ainola, huoltaja

Maarit Suutari, tiedottaja

Lisätietoja antavat: Marko Kiiveri 040-5531338 ja Kalle Tyrkäs 0400-711031