LASBin miesten edustusjoukkue Teemu Variksen ja Ray Backmanin komentoon

Salibandyliigapaikkansa play outtien kautta varmistaneen LASBin runko kaudelle 2017-2018 alkaa hahmottua. Penkin taakse astelee roppakaupalla kokemusta ja näkemystä, kun päävalmentaja Teemu Varis ja valmentaja Ray Backman luotsaavat oransseja ensi kaudella.

– Erittäin pitkä ja raskas prosessi, mutta lopputulos loistava, huokasi LASBin toiminnanjohtaja Mika Virtanen valmentajarekryä.

– Työstimme Kallen (Tyrkäs) kanssa valmennuskuviota tammikuusta alkaen ja olimme yhteydessä ainakin viiteentoista valmentajaan. Näistä viiden kanssa päästiin keskusteluissa pitkälle, kunnes yhteisymmärrys Teemun ja Rayn kanssa löytyi. Varis ja Backman omaavat yhteistä historiaa TPS:n liigaorganisaatiosta, joten yhteisen sävelen löytyminen ei vie kauaa. LASB puolestaan on ollut Tyrkkään ja Kemppaisen alaisuudessa hyvin valmennettu joukkue, joten odotan asioiden loksahtavan kesän aikana mukavasti paikalleen, Virtanen jatkoi.

Päävalmentaja Varis on aiemmin urallaan valmentanut kasvattajaseurassaan Ruokolahden Rajussa, NST:ssä, Turun Palloseurassa ja Oilersissa. Backmania salibandy on kuljettanut Loviisasta Turkuun ja sieltä tamperelaiseen Classiciin. Backman oli myös osana Petri Kettusen maajoukkueen valmennustiimiä vuosikymmenen alussa.

– On innostavaa lähteä mukaan viemään LASBia eteenpäin, pääsemme toimimaan lahjakkaan ja nuoren ryhmän kanssa. Lähdemme auttamaan laadukkaan päivittäisen tekemisen kautta yksilöitä ja joukkuetta eteenpäin kohti seuraavaa tasoa. Tutustuessani seuraan aistin toimijoilla olevan tunteet ja sydän aidosti mukana. Tällä oli suuri merkitys luottamuksen syntymiseen. Mukaan pääseminen osaksi oranssia yhteisöä on kunnia-asia. Lisämielenkiinnon työntekoon tuo mahdollisuus päästä toimimaan Backen (Ray Bacman) kanssa, joten senkin puolesta tehtävä tulee olemaan erityinen, jutteli tuore oranssisydän Varis.

– Leipätyöni vuoksi olin ajatellut, ettei tällä tasolla valmennushommat omalta osalta enää onnistu. Teemun kanssa kun juteltiin, niin se vahva yhteinen näkemys valmennuksellisista ja pelillisistä asioista sai kuitenkin miettimään että ehkä pystyn käyttämään aikani niin, että pystyn omalta osaltani tarjoamaan Teemulle sen tuen mitä hän tässä pestissä tarvitsee. Ajallisia uhrauksia tämä tietysti vaatii, mutta kun hyväntahtoisten ihmisten kanssa hommaa vietiin eteenpäin, niin päätin hypätä kelkkaan, kertasi puolestaan Backman.

LASBilla on tällä hetkellä kasassa 23 pelaajasopimusta, joista uutisoidaan myöhemmin.