LASB kohtaa Kooveen Lahden Suurhallissa

Suurhallin lauantai- illassa on jälleen jaossa tärkeitä sarjapisteitä, kun kolmen kierroksen jälkeen sarjataulukon alakolmannekseen valahtaneet LASB ja Koovee ottavat mittaa toisistaan. Oranssien vierailu torstaina Raholassa antoi viitteitä pelin edistymisestä, mutta voittoon asti se ei vielä riittänyt.

Koovee on aloittanut kauden potentiaaliinsa nähden nihkeästi, sillä voitettujen otteluiden sarake kumisee tyhjyyttään. Se oli erittäin lähellä avausvoittoa 23.9. pelatussa kotiottelussa Indiansia vastaan, mutta menetti 7-3 johtonsa kolmannessa erässä ja sai tyytyä yhteen pisteeseen jatkoaikatappion myötä. Hieman yllättäen myös luokkaa heikompi OLS otti voiton Kooveesta Oulussa, joten kovin tyytyväisiä ei joukkueessa varmasti olla. Toki, sarja on vasta alussa ja monen joukkueen peli hakee vielä uomiaan, mutta olisi voinut kuvitella tamperelaisten olevan vahvimmillaan juuri sarjan alussa. Täytyy muistaa, että joukkue on pelannut päävalmentaja Valtteri Sainion alaisuudessa jo yhden kokonaisen kauden, kun monen muun joukkueen takana valmennus on vaihtunut.

Kooveen sisäistä pörssiä hallitsevat tutut nimet. Pallollisena alati vaarallinen Perttu Koljonen on viidenkymmenen pisteen vauhdissa, sillä kolmeen ensimmäiseen otteluun tehoja on siunaantunut 3+3=6. Classicista siirtynyt Riku Reunamäki on LASBille tuttu vastustaja jo Divariaikojen M-Teamista ja myös hänen pistetilinsä näyttää neljän maalin ja yhden syötön myötä hyvältä.

Maalivahdeista Arvid Vonk (76,67%) on pelannut kaksi ottelua ja Eero Peiponen (76,0%) yhden.

LASB kärsi harmittavan tappion torstaina Nokian KrP:n vieraana. Ottelu oli viimeistä kymppiä lukuunottamatta hienosti hanskassa, mutta mureni lopuksi. Valmennus on pitkin matkaa muistutellut joukkuetta kurinalaisuudesta pelitavan suhteen, mutta edelleen sen suhteen on töitä tehtävänä. Pelin sisäiset muutokset syöksevät nuoren joukkueen vielä liian helposti kuilun reunalle ja ongelmia lähdetään ratkomaan yksilötasolla.

– Joukkue näytti isoa potentiaalia torstaina Tampereella Krp:tä vastaan, vaikka loppuun asti paketti ei kestänytkään kasassa. Tähdätään tänään ehjään 60 minuuttiseen kotiareenalla ja pidetään pelinopeus korkealla. Näin viime lauantaina LASB-kotipelissäni ensimmäistä kertaa kehutun kotiyleisön, kokemus oli hieno. Sama tunnelma katsomoon päälle, joukkue nauttii ja saa siitä paljon energiaa, jutteli LASBin päävalmentaja Teemu Varis ottelun aattona.

LASBin sisäistä pörssiä dominoivat kakkoskentän Rasmus Kainulainen (1+4=5), Joonatan Surakka (4+0=4) ja Miikka Pentikäinen (3+1=4). Kakkoskenttää lukuunottamatta oransseja on vaivannut alkukaudesta tehottomuus, johon valmennus hakee muutosta pienellä kokoonpanomuutoksella. LASBin kannalta valitettavaa on myös Justus Kainulaisen tilanne, sillä mies nähtäneen ensimmäisen kerran tositoimissa vasta 15.10. Salbaa vastaan. Kaapo Kettunen on torjunut kaikki ottelut ja on tehnyt sen hyvin.

LASB – Koovee Lahden Suurhallissa lauantaina 30.9. klo 17

HUOM! Suurhallilla on samaan aikaan messut, joten varaa aikaa parkkipaikan löytymiseen! Ovet avataan klo 16.