LASB käynnistää 24 osaisen podcast- sarjan lokakuussa

LASB tekee uuden aluevaltauksen, kun se tiettävästi ensimmäisenä suomalaisena salibandyseurana aloittaa viikoittaisten podcastien lähettämisen. Podcast- jaksot löytyvät tulevaisuudessa LASBin kotisivuilta, iTunesista ja Soundcloudista.

– Sarjan tarkoitus ei ole palvella ainoastaan LASB- faneja vaan koko salibandykenttää. Pääkallo tekee hyvää työtä lajin uutisoinnin puolella, mutta silti meiltä puuttuu ajankohtaisohjelma, joka tarttuu viikon kuumimpiin puheenaiheisiin ja otteluihin. Toivottavasti onnistumme tarjoamaan sellaisen paketin, joka sisältää sopivassa suhteessa viihdettä ja painavaa asiaa, kommentoi LASBin toiminnanjohtaja ja tulevan podcastin isäntä Mika Virtanen.

Jokaisella jaksolla on oma teemansa ja vieras sen mukaisesti. Viikoittain luvassa on salibandyliigan tilannekatsausta sekä tulevien otteluiden ennakointia, vedonlyöntinäkökulmaa sekä oma osio paljon puhuttaneelle pelipuheelle.

– No sitä pelipuhetta on nyt tarjolla ja siitä puhumassa kaksi erittäin mielenkiintoista persoonaa. Lajin ylijohtavaksi itsensä tituleerannut ex- maalivahti Toni Lötjönen ja pitkään salibandyn parissa valmennus- ja johtotehtävissä toiminut Perttu Kytöhonka painavat päänsä pelipuheen alttarille. Tässä on nyt muutama päivä aikaa miettiä pelipuheen konseptia, mutta tuskin jättää kylmäksi, virnuili Virtanen.

Podcastit ovat maailmalla todella suosittuja, mutta Suomessa nettiradion mahdollisuuksiin ollaan vasta heräilemässä. Virtasella on syynsä, miksi ohjelman formaatiksi on valikoitunut juuri podcast.

– Kustannustehokas toteuttaa, ei sido kuuntelijaa yhteen paikkaan vaan mahdollistaa kuuntelun vaikka siivouksen lomassa, mahdollistaa haastattelut Skypen tai puhelimen kautta ja sopii tällaiselle naamavärkille, joka on epäkurantti elävän kuvan esitysmuotoihin. Jos meillä olisi enemmän resursseja, niin tottakai tekisimme tämän isommin ja toteuttaisimme viikkomakasiinin Youtubessa. Oikeastihan tällaisen formaatin pitäisi löytyä lajiliiton tarjonnasta, mutta kun ei löydy, niin lähdetään rohkeasti tekemään itse. Toivottavasti tämä poikii tulevaisuudessa jotain hyvää, päätti Virtanen.

LASB- podcastin ensimmäinen jakso julkaistaan keskiviikkona 25.10.

 Ohjelman traileri löytyy iTunesista ja Soundcloudista, josta voit näppärästi tilata podcastin

– Peli tarvitsee puhetta ja me puhumme siitä –