15. LASB-Steelers derby tänään Lahti Energia- areenalla klo 16

LASB ja Steelers kohtaavat 15. kerran Lahti Energia- Areenalla lauantaina. Ottelut ovat olleet kahta kertaa lukuunottamatta erittäin tasaisia, joten sarjataulukkoa tai edellisiä otteluita ei kannata tälläkään kertaa tuijottaa. LASB on keskinäisten voittojen osalta hieman niskan päällä sillä se johtaa voitoin 9-5.

Steelersin alkukausi on ollut vaikea. Se kellisti TPS:n avausottelussaan jatkoajalla, mutta on ajautunut sen jälkeen synkkään tappiokierteeseen. Alla on kahdeksan tappiota, joissa sen oma verkko on heilunut keskimäärin 9,5 kertaa per ottelu ja vastustajan keskimäärin 5 kertaa per ottelu. Steelersin materiaalilla lukujen pitäisi olla toisin päin, mutta joukkue ei ole päässyt vielä tasolleen.

Steelersin tehokkain pelaaja on varsin odotetusti Ville Lastikka, joka palasi täksi kaudeksi Steelers- paitaan Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen. Viime otteluissa Lastikka on pelannut sentterinä, mutta se ei ole nuorukaisen menoa haitannut. Kasassa on yhdeksän ottelun jälkeen tehot 13+3=16. Myös Nico Jonaeson, Timo Johansson ja Markus Sipronen ovat latoneet alkukaudesta pisteitä lähes 1,5 pisteen keskiarvolla per ottelu.

Steelersin maalivahtitilanne on sekava. Viime kauden sensaatio Tomi Aaltonen sekä LASB- paidassa viime kaudella torjunut Pasi Järvinen ovat pelanneet ottelut puoliksi. Viime otteluissa pelaavaksi maalivahdiksi on kuitenkin valikoitunut Aaltonen, mutta voi hyvin olla, että Lahdessa Steelersin maalilta löytyy kotijoukkueelle tuttu Järvinen.

-Kyllä meidän täytyy puolustaa tiukasti ja viimeistellä kliinisesti jos meinataan jotain mukaan saada. LASB on aloittanut kautensa selkeästi meitä paremmin ja on selkeä ennakkosuosikki peliin lähdettäessä, mutta sanotaan niin että tulossa on niin erikoinen peli että tunnetason kontrolli ratkaisee erittäin paljon. Toivotaan että meillä kasetti kestää paremmin ja saamme siitä palkinnoksi kaksi pistettä kotimatkalle, ennakoi Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen teräsmiesten ennakossa.

LASB onnistui kellistämään Indiansin viime viikonloppuna, vaikka kolme runkopelaajaa tippuikin viime hetkellä pois rosterista. Joukkueen viimeaikaiset esitykset ovat olleet hyviä, mutta eivät takaa mitään lauantain ottelussa. Sihvosen sanoja mukaillen: LASBin pitää lähteä tähänkin otteluun nöyrästi oman tekemisen kautta, eikä antaa varmasti paidan alla velloville tunteille tippaakaan valtaa.

LASBin vahvuus alkukauden peleissä on ollut kolmen kentällisen selkeä työnjako, josta jokainen on suoriutunut kiitettävästi. Kaksi ensimmäistä kentällistä kykenee tuottamaan laadukkaita maalipaikkoja ja myös viimeistelemään niistä ja kolmas pimentää omassa pelissä vastustajansa. Viimeisenä lukkona on ollut yksi liigan tämän hetken kuumimmista maalivahdeista, Kaapo Kettunen, joka on ollut mies paikallaan juuri silloin, kun joukkue on sitä kaivannut.

Yhtä kaikki, lauantain ottelusta tullee jälleen kerran tasainen, tunnerikas ja viihdyttävä. Toivotamme kaikki tervetulleeksi Lahti Energia- areenalle suomalaisen salibandyn kauneimpaan derbyyn.

LASB – Steelers la 18.11. klo 16

Steelersin ennakko

Derbyjen tilastoja

LASB- podcastissa myös paljon puhetta derbystä