LASB-Steelers derbyn tilastoja

LASB ja steelers ovat pelanneet samalla sarjatasolla neljä kautta. Kolme ensimmäistä kautta menivät Divarissa ja viimeisin salibandyliigassa. Avataanpa tilastoja hieman tarkemmin.

LASB ja Steelers ovat kohdanneet toisensa yhteensä 14 kertaa. Neljässätoista ottelussa joukkueet ovat tehtailleet yhteensä 153 maalia – keskimäärin 10,9 maalia/ottelu. Nuotta on heilunut siihen malliin, että yleisöllä ei varmasti ole ollut tylsää. Jotain tämän kaksikon tasaisuudesta kertoo se, että maalit jakautuvat suhteessa LASB 76kpl ja Steelers 77kpl.

Paikallispelien pörssikärki on Heikki Hätönen, joka tehoili LASBin paidassa neljääntoista otteluun 15+10=25. Tällä kaudella Hätönen nähdään Steelersin riveissä. Pörssikakkonen on myös jokaisessa derbyssä mukana ollut Tino Nivala (LASB), joka on pisteen Hätöstä perässä (11+13=24). Kolmospaikkaa pitää hallussaan Ville Lastikka (Steelers), jolla on kuitenkin vähemmän keskinäisiä pelejä pelattuna. Lastikan tehot ovat 13+10=23. Kahden keskinäisen liigaottelun pistekuningas on Steelersin Timo Johansson (4+2).

Otteluista kuusi on ratkennut maalin marginaalilla ja näistä kuudesta kolme on päättynyt jatkoaikaratkaisuun. Kahden maalin erolla voittaja on löytynyt kuusi kertaa. Vain kaksi kertaa ero on ollut yli kaksi maalia (3. Divarin finaali 19.3.2016 LASB-Steelers 6-9 ja salibandyliigassa 25.2.2017 Steelers-LASB 7-1).

Otteluissa on jaettu yhteensä 155 rangaistusminuuttia – keskimäärin 11 minuuttia per ottelu. Rangaistusminuutit jakautuvat suhteessa LASB 100min ja Steelers 55min. Osa rangaistuksista on tavallisia kahden minuutin kakkuja (40kpl), mutta sekaan mahtuu myös kaksi 5+20min (Julius Aaltonen, Steelers, 29.11. Steelers-LASB sekä Rasmus Kainulainen, LASB, Steelers-LASB 25.2.2017), yksi kymppi (Aki Syrjälä, LASB, Divarin 2. Finaali Steelers-LASB 17.3.2016) sekä kolme viiden minuutin rangaistusta, jotka ovat kärsineet Syrjälä, Henri Vilén ja Hätönen, kaikki LASBin paidassa.

Ylivoimamaaleja neljääntoista otteluun on kertynyt 20 kpl. LASB on viimeistellyt seitsemän ylivoimamaalia, kun Steelersin vastaava saldo on 13 osumaa. Kahdesti maalia on juhlittu onnistuneen rangaistuslaukauksen päätteeksi – molemmilla kerroilla Steelersin toimesta. Kun jäähymäärät oikaistaan Aaltosen ja Kainulaisen 20minuutin ja Syrjälän 10minuutin rangaistuksilla, saadaan todelliseksi ylivoima-ajaksi LASBille 35minuuttia ja Steelersille 70minuuttia. LASB on tarvinnut siten yhteen ylivoimamaaliin keskimäärin 5 minuuttia, kun Steelersin lukema on 5min 26s. Alivoimamaaleja neljästätoista ottelusta löytyy kolme kappaletta, kaikki LASBin viimeistelemiä.

Maalivahtien torjuntoja neljän viime kauden ajalta on tilastoitu seuraavasti: LASB 303 torjuntaa, Steelers 323 torjuntaa. Tilastot ovat tässäkin suhteessa äärimmäisen tasaiset. LASB- maalivahdit ovat olleet laukauksen tiellä keskimäärin 21,64 kertaa ottelussa ja Steelers- vahdit 23,07 kertaa. Neljän vuoden otannalla torjuntaprosentit ovat LASB 79,7% ja Steelers 80,9%. Yhdessäkään ottelussa maalivahtia ei ole vaihdettu kesken ottelun.

Ottelun avausmaalin tehnyt joukkue on voittanut otteluista kahdeksan. Avauserän jälkeen kuskin paikalla ollut joukkue on ollut lopulta parempi kahdeksan kertaa ja päätöserään lähtiessä johtanut joukkue on korjannut potin kymmenessä ottelussa.

Järjestyksessään 15. LASB-Steelers derby pelataan lauantaina 18.11. klo 16 Lahti Energia- areenalla.