EräViikinkien murhaava kolmas erä kaatoi LASBin

LASB ja EräViikingit kohtasivat miesten salibandyliigan ottelussa Lahti Energia- areenalla sunnuntaina. Kotijoukkue esiintyi ensimmäiset kaksi erää todella pirteästi ja oli kiinni ottelun voitossa, mutta joutui syväkyykkyyn heti kolmannen erän alussa. Vieraat korjasivat lopulta sarjapisteet viemällä päätöserän tylyin 0-5 ja koko ottelun 4-7 lukemin.

Ottelun avauserässä LASBin maalinteko-ongelmasta ei ollut tietoakaan, kun se naputteli pallot tarkasti ohi hyvän ottelun pelanneen Santtu Strandbergin. Kotijoukkueen jokaisella neljällä maalilla oli eri tekijä, sillä nimensä maalitilastoihin kirjauttivat Kainulaisen veljekset Justus, Roope ja Rasmus sekä hyökkääjän paikalla pelannut Matti Korhonen. EräViikinkien erän ainoasta maalista vastasi Mika Majalahti. Majalahti oli avauserässä myös pahanteossa, kun mies siivosi pallon maalin edustalta korkealla mailalla ja istui kolttosestaan kaksiminuuttisen.

Ottelun toisen erän puhuttavimmat tilanteet olivat Mikael Laxin kontakti, joka lennätti Joonatan Surakan päin toimitsijapöytää sekä Aki Syrjälän korkea maila erän lopussa, josta tällä kertaa tuomittiinkin rankkari. Lax selvisi kuin ihmeen kaupalla pelkällä kaksiminuuttisella, vaikka yleisö vaati raivokkaasti kokeneelle puolustajalle jopa ulosajoa. Surakka puolestaan loukkasi tilanteessa itseään, eikä palannut enää kaukaloon. Majalahden ja Syrjälän korkeat mailat olivat lähes identtiset, mutta tällä kertaa tuomiona oli rankkari, jonka Miko Kailiala pisti ammattimiehen varmuudella Kaapo Kettusen selän taakse.

Kolmannen erän ensimmäiset minuutit olivat kotijoukkueelle mustat, sillä EräViikingit kiipesi 49 sekunnissa kahden maalin takaa rinnalle ja yhdellä ohi. Kolmas erä oli varsinainen Mika Moilanen– show, sillä maestro oli mukana neljässä joukkueen viidestä maalista. LASB yritti ottelun lopussa vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut kuromaan kolmen maalin eroa umpeen.

LASB pelaa ennen joulua vielä kahdesti, kummatkin alkaneella viikolla. Keskiviikkona Welhot isännöivät liigaottelua Kuopiossa ja perjantaina sarjakärki Classic vierailee Lahdessa.

Ottelun tilastot

Antti Sihlmanin ottelukuvia

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=VDxSWoWWhps” ]

 

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=rirGKPzjB54″ ]