Kuopiossa pelataan tärkeistä pisteistä

LASB matkustaa keskiviikkona Savon sydämeen, kun se kohtaa sarjanousija SB Welhot Kuopiossa. Jaossa on tärkeitä pisteitä, sillä kumpikin joukkue keikkuu pudotuspeliviivan alapuolella.

Welhojen alkukausi on ollut mukavaa katseltavaa. Se on pelannut 13 ottelua ja kerännyt niistä 12 sarjapistettä. Viimeisessä viidessä ottelussa voittoja on kertynyt kaksi kappaletta ja tappioita kolme. Voitot ovat tulleet kotikentällä ja tappiot vieraissa. Positiivisten esitysten myötä kalakukot ovat pelanneet itsensä asemaan, jossa se lähtee montaa joukkuetta vastaan ennakkosuosikkina.

Welhoista kaksi pelaajaa nousee yli muiden: alkukauden pelkkiä syöttöjä naputellut Juha Rautiainen, joka on sittemmin osunut myös punaisten väliin sekä viihdetaiteilija Iiro Lankinen, joka havittelee liigan puolustajien kaikkien aikojen pörssin voittoa. Rautiaisella on koossa tehot 4+22=26 ja Lankisella 13+11=24. Myös maalivahti Petri Lesch on ollut odotetun hyvä kuopiolaisten maalilla.

LASB pelasi sunnuntain EräViikingit- ottelussa kaksi ensimmäistä erää oikein hyvää salibandya, mutta torkahteli kolmannen erän alussa ja menetti otteen voitosta. Kuopioon joukkue lähtee tavoittelemaan ehjempää 60- minuuttista.

– Kahden parantuneen pelin jälkeen lähdetään vielä nostamaan omaa tasoa. 60 minuuttia tarvitaan omaa tekemistä, silloin saadaan paras mahdollinen suoritus ulos. Fiilikset ovat hyvät, hienoa reissata Kuopioon upean ryhmän kanssa, kommentoi valmentaja Ray Backman pelipäivän aamuna.

LASBin tehot ovat jakautuneet kotijoukkue Welhoja tasaisemmin, sillä lahtelaisista kuusi pelaajaa on yli kymmenessä tehopisteessä. LASBin tehokkain on ollut Justus Kainulainen, joka on kerännyt yhdeksässä ottelussa pisteet 14+8=22. Maalivahti Kaapo Kettunen on ollut oranssien tuki ja turva tiukoilla hetkillä ja sitä tarvitaan varmasti keskiviikkonakin.

SB Welhot – LASB Kuopiossa keskiviikkona 13.12. klo 18.30.

Welhojen otteluennakko