LASB ja Urbans aloittavat yhteistyön

Miesten liigajoukkuetta, naisten edustusjoukkuetta sekä juniorien kilpatoimintaa pyörittävä lahtelainen LASB Edustus ry sekä SC Urbans ry Janakkalasta ovat sopineet yhteistyöstä kaudelle 2018-2019. Yhteistyön myötä Urbansin 2. divisioonassa pelaavasta miesten edustusjoukkueesta tulee LASBin liigajoukkueen farmi ja B- pojat lähtevät tavoittelemaan SM- sarjapaikkaa yhteisjoukkueella.

– Teimme pitkään yhteistyötä Kosken Dynamon miesten edustuksen kanssa, mutta heidän pelaajatilanteensa muuttui viime kaudella sellaiseksi, että he eivät kokeneet farmijärjestelyä järkevänä. Urbans avaa meille hyvän mahdollisuuden tarjota peliaikaa liigaringissä mukana oleville, mutta vielä paikkaansa hakeville pelaajille. Sisä-Suomen kakkonen on tasoltaan parempi kuin Kaakkois-Suomen vastaava, joten päätös on sitäkin kautta varsin perusteltu, kommentoi toiminnanjohtaja Mika Virtanen tulevaa farmisopimusta.

– Edustusjoukkueen lisäksi olemme aloittaneet vahvan panostamisen kilpajuniorien toimintaan ja tähän strategiaan B- poikien yhteisjoukkue sopii erinomaisesti. Turengissa on tehty hienoa työtä ja ikäluokka on aivan Suomen terävintä kärkeä. Tunnustelimme yhteistyömahdollisuuksia Pelicansin kanssa alkuvuodesta, mutta he eivät tässä vaiheessa lämmenneet ajatukselle. Ehkä tulevaisuudessa saamme yhteistyön käyntiin myös heidän kanssaan, mutta tällä hetkellä he kokevat Pelicans- brändin olevan niin vahva osa heidän identiteettiään, ettei yhteistyö ole mahdollista. Ymmärrän tässä asiassa Pelicansia oikein hyvin, Virtanen jatkoi.

Yhteistyö konkretisoituu jo vajaan viikon päästä, kun B- pojat aloittavat kautensa try outeilla. Ensimmäinen try out harjoitus pidetään Hollolan Heinishallilla perjantaina 20.4. klo 19.30 (paikalle klo 19). Yhteisjoukkueen valmennuksesta vastaavat Urbansissa erittäin hyvää työtä tehneet Marko Stenberg, Markku Auvinen sekä Aki Alanko.

– SCU:n tavoitteena on ollut jo pitkään kehittää taitavia ja monipuolisia junioripelaajia. Nyt solmittu yhteistyö LASBin kanssa mahdollistaa myös junioripelaajapolun loppupäässä olevien pelaajien ohjaamisen suunnitelmallisesti ja hallitusti aivan lajin huipulle asti. Farmisopimus nähdään hyvänä lisänä aikuistoimintaan. Sopimuksella saadaan suora yhteys liigaan ja pelaajien liikuttaminen seurojen välillä on vaivatonta. SCU on tehnyt junioriyhteistyötä alueen muutamien seurojen kanssa erittäin hyvin tuloksin jo useamman vuoden ajan. Tätä alueellista yhteistyötä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessakin. Uskomme, että nyt solmittu yhteistyö LASBin kanssa vahvistaa entisestäänkin mahdollisuuksia kehittää junioripelaajia urheilijoina yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Odotamme nyt aloitetulta yhteistyötä erittäin paljon ja kiitämme LASBia tästä saamastamme mahdollisuudesta, avasi Urbansin hallituksen varajäsen ja tulevan B- joukkueen valmentaja Stenberg.

Yhteistyöstä lisätietoa antaa toiminnanjohtaja Mika Virtanen p.0405599368. Try outteja ja B- joukkuetta koskien lisätietoja saa Marko Stenbergiltä p.0442765472