Indians kaatui kenraaliharjoituksessa

Salibandyliigan avaukseen on reilu viikko aikaa ja LASB viimeisteli kuvioitaan harjoituspelissä Westend Indiansia vastaan. Hollolan heinsuon koululla järjestetty ilmainen pelitapahtuma houkutteli paikalle ilahduttavan paljon yleisöä.

Ottelu lähti käyntiin hienoisesti kotijoukkueen komennossa, mutta peli oli kuitenkin melko varovaista ja tunnustelevaa eikä kumpikaan joukkue juuri päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. Ensimmäinen maali nähtiin erän puolivalissä LASB vastahyökkäyksestä Joonatan Surakan viimeistellessä 1-0 johtomaalin Miska Mäkisen syötöstä.

Maalin jälkeen Indians sai enemmän otetta peliin ja vieraiden painostusjakso palkittiin 12 minuutin kohdalta kotijoukkueen pallonmenetyksen johdosta. Heti takaiskumaalin jälkeen kotijoukkueen Perttu Koljosta rangaistiin kaksiminuuttisella keskikentän mailaanlyönnistä. Vieraiden Aaro Astala ei aikaillut vaan kanttasi Indiansin 1-2 johtoon heti jäähyn alettua.

Indians sai toisen yivoimansa erän loppupuolella. Tällä kertaa kotijoukkue taisteli jäähyn ja etenkin Vili Näveri otti muutaman arvokkaan peiton päästäen kotijoukkueen erätauolle yhden maalin tappioasemassa.

Toiseen erään Indians tuli vahvasti mutta kotijoukkue sai pidettyä vierailijat maaleitta alun rynnistyksessä. Erän edetessä tahtipuikko siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle ja erän puolivälin tienoilla Rasmus Kainulainen kilautti pallon tolppaan avopaikasta. Kotijoukkueen 2-2 tasoitusmaali nähtiin lopulta ajassa 11:55 Miikka Pentikäisen lavasta.

Pian tasoituksen jälkeen LASB kapteeni Henri Vilenille tuomittiin kaksiminuuttinen mailaanlyönnistä. Tällä kertaa ylivoima oli alivoimaa vahvempaa ja palloa kaiveltiin LASB maaliverkoista vajaan minuutin pyörityksen jälkeen. Indians johtoon 2-3.

Erän viimeisellä minuutilla nähtiin ottelun kenties hienoin maali kun kotijoukkue avasi pelin nopealla pystysyötöllä hyökkäyskulmassa olleelle Rasmus Kainulaiselle joka käänsi pallon kentän poikki takatolpalle Joonatan Surakan lapaan. Klap-Klap ja toiselle erätauolle tasalukemissa 3-3.

Viimeiseen erään LASB muutti hieman kokoonpanoja ottaen Ralfs Orsten sekä Matias Pietisen peliin mukaan. Viiden minuutin pelin jälkeen LASB sai ylivoiman. Ylivoimaa pyöritettiin rauhassa ja palkinto tuli jäähyn loppupuolella Perttu Koljosen löytäessä Matti Korhosen takatolpalta. Tulostaululla komeili 4-3 johto. Pelikello ehti kulua edellisestä vain reilun minuutin kun kaksikko Rasmus Kainulainen Joonatan Surakka tyylitteli kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.

Ottelun viimeisellä minuutilla molemmat joukkueet onnistuivat vielä kerran. Rasmus Kainulainen vei LASB:n 6-3 johtoon Indiansin yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia. Indiansin 6-4 kavennus syntyi lopulta aivan pelin lopussa Miko Summasen lavasta.

LASB valmentaja Teemu Variksen kommentit pelistä ja kauden aloituksesta:

Eka erässä ei oltu pallon kanssa riittävän nöyriä ja luovuttiin pallosta liian helposti. Pelistä tuli siksi vaikeaa.
Toisessä erästä lähtien oltiin pallon kanssa nöyrempiä. Maltettiin pitää ja pelata sitä. Saatiin tästä pelistä paljon oppia kauteen.
Ylipäätään kauteen lähtö muutenkin ollut viimekautta helpompi kun peruspalikat oli jo kasassa ja nyt on voitu alkaa jo vähän hienosäätä asioita. Tyytyväinen voi olla tässä kohtaa.

 

LASB jatkaa pelejään sarja-avauksessa Lahti Energia -areenalla ensi sunnuntaina 16.9 kello 16:00. Vastustajana tuolloin TPS. Tervetuloa!