Jere Vasarainen LASBin F-liigajoukkueen valmennustiimiin

LASB on tehnyt yksivuotisen (1+1) sopimuksen valmentaja Jere Vasaraisen, 42, kanssa. Suomen urheiluopistolla opettajana ja salibandyn lajivastaavana työskentelevä Vasarainen on liikuntatieteiden maisteri, ja hän on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon. Vierumäen salibandyakatemian toiminnasta pitkään vastannut Vasarainen on tottunut toiminaan salibandyn maajoukkue- ja liigatason huippuammattilaisten kanssa.

Erittäin motivoituneena ja suurella intohimolla lähden mukaan tähän liigavalmennusprojektiin ja Seppo Pulkkisen johtamaan valmennustiimiin. Minua on aina kiinnostanut liigavalmentaminen ja liigapelaajien kanssa toimiminen. Lyhyesti tehtäväni on edistää urheilijaelämäkulttuuria, auttaa jokaista pelaajaa löytämään äärirajansa ja opettaa heitä nauttimaan fysiikkaharjoittelusta, Vasarainen sanoi.

Vasarainen vastaa LASBin liigajoukkueen fysiikkavalmennuksesta sekä kokonaisvaltaisesta urheilijaelämäkulttuurista ja vastaa edelleen myös P22 ja P19 Tehoryhmän fysiikkavalmennuksesta.

Tavoitteena on järjestää viikoittain yksi fysiikkaharjoitus, joka on kovempi kuin liigaottelu. Tällä tavoin totutaan F-liigan fyysiseen vaatimustasoon. Muilta osin harjoitusohjelma sisältää juoksu- ja voimaharjoittelua. Meillä on noin puoli vuotta aikaa seuraavan liigakauden alkuun. Siinä ajassa ei saada kaikkea valmiiksi, mutta siinä saadaan jo paljon aikaan. Lupaan tulevalle kaudelle juoksuvoimaisen joukkueen, joka on vahva kaksinkamppailuissa.

Voittamisen kulttuuri syntyy siitä, että jokainen sitoutuu tekemään yhdessä ja kovaa, mutta järkevästi. Tiedän, mitä kova fysiikka on ja mitä se tarkoittaa salibandyssa. LASBin liigajoukkueessa pelaa tällä hetkellä monta minulle entuudestaan tuttua pelaajaa, jotka ovat jo ostaneet harjoittelukulttuurin. Nyt kulttuuria lähdetään viemään eteenpäin yhdessä, jotta jokainen saisi ulosmitattua oman potentiaalinsa kaikkein kovimmissakin peleissä.

Opetus- ja valmennustyön ohella Vasarainen on kirjoittanut lajilegendojen Petri Kettusen ja Mikko Kohosen elämäkerran Voittajaksi kasvaminen.