OmaSP- otteluraportti: pisteet jäivät Espooseen

 

LASB ja Oilers kohtasivat salibandyliigan ottelussa Espoossa perjantaina. Ennakkoasetelmiin lisäkipinää tuonut Kainulaisen veljesten kohtaaminen päättyi tällä kertaa Justuksen eduksi, kun Oilers nappasi täydet kolme pistettä lukemin 9-6.

Ottelu alkoi LASBin osalta sekä kenttätapahtumiltaan että tuloksellisesti hyvin, sillä se oli avauserän ensimmäisellä puolikkaalla juonikas ja hyvin mukana pelissä. Alku palkittiin Joonatan Surakan 0-1 osumalla ajassa 13.54. Tämän jälkeen maalit menivätkin sitten kotijoukkueen sarakkaaseen, kun se ryöpytti oranssipaitoja peräti kuuden maalin voimin. LASB- valmennuksen ajassa 27.24 ottaman aikalisän jälkeen vieraat onnistuivat kaventamaan Oilersin etumatkaa, mutta päätöserään jäi vielä kirittävää kolmen maalin verran.

Kolmas erä alkoi LASBin osalta täydellisesti, kun se onnistui kaventamaan Roope Kainulaisen maalilla tilanteeksi 7-5 pelikellon näyttäessä 41.01. Oilers onnistui kuitenkin jälleen kerran kuittaamaan LASBin hätistelyt ja siirtyi kahdella nopealla kääntömaalilla 9-5 johtoon. Rasmus Kainulaisen ajassa 51.09 viimeistelemä 9-6 kavennusmaali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, vaikka LASB lopussa ilman maalivahtia lisämaaleja hakikin.

– Paremmalla viimeistelyllä oltaisiin oltu kolmessa pisteessä kiinni, maalintekopaikkoja luotiin riittävästi jokaisessa erässä. Tänään vastustaja oli parempi kääntötilanteissa molempiin suuntiin, etenkin oma kenttätasapaino pääsi pettämään liian usein. Liikaa annoimme vastaiskuja laadukkaille hyökkääjille, jotka viimeistelivät näistä meitä paremmin. Ilme ja energia olivat taas riittävällä tasolla ottelun voittoon. Näitä asioita meidän täytyy vaalia, jutteli LASBin päävalmentaja Teemu Varis ottelun jälkeen.

 

 

LASBin ottelut jatkuvat heti sunnuntaina, kun kolme viimeistä Suomen mestaruutta kahminut Classic saapuu vieraaksi Lahti Energia areenalle. Ottelu alkaa klo 16.

Rasmus ja Justus Kainulaisen haastattelut

Juhani Järvenpään ottelukuvia

Ottelun tilastot

Oilersin otteluraportti