OmaSP- otteluraportti: tyly, tylympi, Classic

 

Kolea syksyinen ilma ei hidastanut salibandyliigan hallitsevaa mestaria Classicia joka kävi Lahdessa näyttämässä missä lajin absoluuttinen kärki menee ja samalla pokkaamassa täyden pistepotin kotiinviemisiksi Tampereelle.

Mielenkiintoisen lähtökohdan pelille antoi kotijoukkueen hyvissä ajoin tekemä ilmoitus että ottelussa tekee liigadebyyttinsä alasarjoista LASBin maalille täksi kaudeksi siirtynyt Antti Ripatti.

Ensimmäinen erä alkoi selvästi LASBin komennossa. Kotijoukkue piti palloa ja haki maalipaikkoja kärsivällisesti huolehtien samalla hyvin kenttätasapainosta. Tasapainon säilyttämisen tärkeys on varmasti ollut joukkueen agendalla perjantaisen Oilers pelin jälkeen. Kotijoukkueen ensimmäinen laatupaikka sai syntynsä parin minuutin pelaamisen jälkeen. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli perättäisissä vaihdoissa useampikin paikka tehdä avausmaali.

Neljän minuutin pelin jälkeen LASB pääsi ylivoimalle vieraiden Nico Salon saatua jäähyn korkeasta mailasta. LASB ylivoima pyöri kärsivällisesti ja Perttu Koljonen viritti jäähyn puolivälissä tavaramerkki kanttinsa joka painui vastustamattomasti ohi Classicin maalissa hienosti aloittaneen Lassi Torisevan.

Maalin jälkeen Classic sai paremmin otetta pelistä mutta LASBin maalissa uransa ensimmäistä liigapeliä pelannut Ripatti pelasi huikean erän torjuen kaikki vieraiden yritykset ja voittaen koko 600-päisen katsomon sydämet puolelleen. Erän loppupuolella Vili Näverille pelattiin kaksi läpiajoa samaan vaihtoon mutta harmillisesti Toriseva ja maalipuut veivät tällä kertaa pidemmän korren.

Aivan erän lopussa kotijoukkueen Miska Mäkiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus ja toinen erä alkaisi alivoimaisena mutta kuitenkin 1-0 johtoasemassa.

Lienee ensimmäisellä erätauolla Classic pukukopissa puhuttu isoilla kirjaimilla sen verran sisuuntuneena vieraat kentälle palasivat. Classic nosti selkeästi pelin intensiteettiä ja pelasi kaksinkamppailut huomattavasti ensimmäistä erää kovemmin. Tämä aiheutti silminnähden vaikeuksia kotijoukkueelle. Vieraiden tasoitus tuli ylivoimalla vain 20 sekunnin pelin jälkeen. Sama meininki jatkui täysillä miehistöillä ja kolmen minuutin pelin jälkeen Classic siirtyi kuskin paikalle tehdessään kolmannen maalinsa erään.

Peli jatkui Classic merkkisenä aina erän puoliväliin saakka jolloin kuin varkain kotijoukkueen Roope Kainulainen kavensi riparista tilanteeksi 2-3 ja hetken tuntui että peli alkaisi uudelleen. Valitettavasti tunne jäi kovin lyhyeksi vieraiden latoessa tylysti erän loppuun 4 maalia ja taistelu pelin voitosta oli käytännössä ohi.

Viimeiseen erään LASB antoi muutamalle tulevaisuuden liigatähdelle vastuuta kun Juuso Vesanen ja Matias Pietinen pelasivat ensimmäiset minuuttinsa salibandyliigassa. Molemmat suoriutuvat tehtävästään kiitettävästi – etenkin puolustaja Vesanen taisteli vahvasti ja teki muutaman maukkaan nousun. Tulostaulun puolella vieraat latoivat erän puolivalin tienoilla kolme maalia lisää kasvatten johtonsa jo 2-10:een. Kotijoukkue onnistui erän lopussa kahdesti ja peli päättyi 4-10. Mainitsemisen arvoista on että kotijoukkueen kolmannesta maalista vastasi uransa ensimmäisellä maalilla jo aiemmin tällä kaudella salibandyliigassa debytoinut JP Auroila.

Ottelun onnistujiin voi kotijoukkueelta nostaa ehdottomasti ensimmäiset liigapelinsä pelannut kolmikko Pietinen, Vesanen ja Ripatti sekä useita huikeita nousuja jälleen tehnyt puolustaja Miska Mäkinen. Vastustajista ei voi jättää mainitsematta Eemeli Salinia joka paikoitellen teki kentällä mitä halusi ja lapakin oli syönnillä neljän maalin verran.

 

Ei jännittänyt peli etukäteen yhtään normaalia enempää. Ensimmäinen erä pelattiin hienosti mutta sen jälkeen oltiin sitten aika lailla ongelmissa. Jälkikäteen katsoen mikään tilanne ei erityisesti kuitenkaan harmita, testi oli tänään kovin mahdollinen jutteli LASBissa ensimmäisen liigapelinsä pelannut maalivahti Antti Ripatti pelin päätyttyä.

 

LASB seuraava kotipeli on sunnuntaina 7.10 Lahti Energia -areenalla klo 16:00. Vastaan astelee Happee Jyväskylästä. Tervetuloa!

 

Tilastot

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

Classic otteluraportti