OmaSP- Otteluennakot: Pohjanmaan kierros

Suomi on suuri maa ja tämä näkyy LASBin liigajoukkueelle tulevana viikonloppuna kun pudotuspelipaikan kannalta kriittisen tärkeät vieraspelit pelataan lauantaina Seinäjoella ja sunnuntai-iltana Oulussa. Lumisten tienvarsien katselua kertyy viikonloppuun arviolta 1200km verran ja viikonloppu vaihtuu hyvän matkaa maanantaiaamuksi ennen kuin bussi lahteen palaa. Rakkaudesta lajiin, kukapa tätä muuten..

la 26.1 klo 17:00 SPV – LASB

Seinäjoella salibandyllä on pitkä historia ja todella vahva asema paikallisessa urheiluskenessä. Konkreettisesti tämä näkyy siinä että joukkue on kerännyt tällä kaudella eniten yleisöä salibandyliigassa. Keskimäärin SPVen peleihin on saapunut 1072 katsojaa. LASBilla vastaava luku on hieman vaatimattomampi eli 582.

Pelillisesti näyttää siltä että Tommy Koposeen vahvasti henkilöityvä Seinäjoen Peliveljet etenee tälläkin kaudella hyvistä asemista mitalipeleihin. Nykyisellään joukkue majailee sarjataulukon toisella sijalla heti Classicin perässä. Joukkue lähti kauteen hiukan yllättävällä pelikirjalla pelaten erittäin, erittäin, aktiivistä peliä ja etenkin seinäjokisten karvauspeli on yllättänyt monet vastustajat. Ehkä jopa hiukan yllättäen pelitapa on pääosin kantanut näinkin pitkälle kautta vaikka siihen liittyvä yllätysmomentti onkin jo hyvän aikaa sitten käytetty. Jonkinlaista uusiutumista joukkueelta kuitenkin tarvittaneen pleijareihin ja on mukava nähdä onko sitä näkyvissä jo nyt runkosarjan kaartaessa loppua kohti.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa SPV haki pisteet lahdesta numeroin 4 – 7. Noihin aikoihin Jari Hankkio oli kohtuu vireessä tehden tuossakin pelissä neljä kihausta. Sittemmin Jarikin on vaipunut normaali pelaajien tasolle joka on ainakin vastustajille positiviinen uutinen.

SPV tulee otteluun kolmen vieraspelin voittoputkessa haettuaan pisteet Welhoilta, Steelersiltä ja nyt viimeisimmäksi EräViikingeiltä.

LASB lähtee otteluun kahden kotipelin voittoputkessa kaadettuaan Welhot ja Steelersin Lahti Enegia- Areenalla. LASBille vieraspelit ovat tällä kaudella olleet myrkkyä ja koko kauden aikana voitto on tullut vain kahdessa vierasottelussa. Toivotaan että tämä trendi kääntyy tulevana viikonloppuna jotta unelma pudotuspelipaikasta säilyisi.

Kokoonpanosta on syytä mainita että lauantaina Juuso Vesanen aloittaa ensimmäisen liigapelinsä avauskokoonpanossa.

Peli ei ole nähtävissä urheiluhallin ulkopuolelle mutta sitä voi seurata tulospalvelun kautta.

su 27.1 klo 18:00 OLS – LASB

Seinäjoelta, toivottavasti kolmen lisäpisteen kera, LASBin matka vie reilut 300km kohti korvatunturia Kaarle yhdeksännen vuonna 1605 perustamaan Ouluun. Oulunseutu tunnetaan alunperin tervanpoltosta mutta viime vuosikymmeninä kaupunki on profiloitunut enemmän tekniikan keskuksena ja paikallisen liikuntakulttuurin vaalimiseksi sinne perustettiin Oulun luistinseuran salibandyosasto vuonna 1998. OLSsi on nykyisellä visiitillään pelannut salibandyliigassa vuodesta 2012 alkaen.

OLSin liigajoukkueen kausi on ollut vaiheikas ja joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa yhden pykälän, ja kuusi pistettä, LASBin takana. OLSin taival vuodenvaihteen jälkeen on ollut murheellinen. Tällä hetkellä vyöllä on neljä tappiota putkeen vaikka pelit itsessään ovat tiukkoja ei oululaiset ole kyenneet niitä edukseen kääntämään.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa OLS haki Lahdesta kolme pistettä täysin kenttätapahtumien vastaisella  2 – 4 voitolla Vinski Kivilompolon poimiessa kaiken ja vielä vähän enemmän. Tällä kertaa oranssit tuskin antavat OLSille samaa mahdollisuutta. Tämä peli on selkeästi yksi niistä peleistä joka on pakko voittaa.

Peli on nähtävissä Ruutu+ palvelusta 17:45 alkaen.