B-Pojat SM-sarjaan!

LASBin B-pojat (02-03) selvittivät tiensä monivaiheisista karsinnoista valtakunnalliseen SM-sarjaan. Karsintajärjestelmä oli LASBin osalta kokonaisuudessaan melko rankka ja sarjaan päästäkseen piti aivan ensiksi selvittää tiensä valtakunnallisista esikarsinnoista varsinaiseen SM-karsintasarjaan.

Esikarsinnoissa elokuun lopussa oranssien meno oli odotetun murskaavaa ja LASB voitti kaikki kolme otteluaan maalierolla +31. Tie vei ansaitusti varsinaisiin SM-karsintoihin.

SM-Karsinnoissa LASBin lohkossa oli viisi joukkuetta (EräViikingit, Tiikerit, M-Team, FBC Turku ja Welhot) joista kaksi parasta selvityisi suoraan SM-sarjaan ja kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneilla olisi sinne vielä mahdollisuus ristiinkarsintojen kautta.

Kaksi viikkoa sitten pelatusta ensimmäisestä karsintaviikonlopusta LASBilla oli taskussaan 4 pistettä kolmesta pelistä kun voitot tuli Welhoista ja FBC Turusta hienojen otteiden jälkeen. EräViikingit oli puolestaan odotetun vahva ja voittikin LASBin selkein numeroin.

Toisen karsintaviikonlopun tavoite oli siis selkeä – suoraan kahden parhaan joukossa SM-sarjaan ettei tarvitse hakea paikkaa aina niin vaikeiden ristiinkarsintojen kautta.

Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan M-Team Helsingistä. Peli oli aika selkeästi oranssien näpeissä ja 45 minuutin pelin jälkeen tulostaululla olikin selkeät 11 – 6 lukemat.

Toisessa pelissä vastaan tuli Tikkurilan Tiikerit joka taisteli LASBin ja Welhojen ohella toisesta vielä tarjolla olevasta suorasta SM-sarjapaikasta. Asetelma peliin oli selkeä – tasapeli tai voitto riittäisivät LASBille varmasti sarjapaikkaan.

Ratkaiseva Tiikerit peli eteni tasaisesti joukkueiden nakutellessa maaleja vuorotellen mutta Tiikereiden siirryttyä 4 – 3 johtoon pelikellon käydessä viimeistä minuuttia meinasi tilanne mennä oranssien kannalta kimurantiksi. Vaan eipä mennyt kun Eemeli Björninen naputti tasoittavan maalin, samalla ottelun toisensa, kun pelikellossa oli vain 4 sekuntia jäljellä. Ei tarvinnut lopulta laskea maalieroja.