Otteluennakko: Heikkovireinen TPS vieraana Lahden lauantaisaunassa

Ruuhkaviikko päätetään kotiareenalla, kun vastaan saapuu Palloseura Turusta. Haussa on LASBin historian ensimmäinen voitto TPS:sta, ja sauma siihen on otollinen heikosti kautensa aloittanutta vastustajaa vastaan.

LASBin alkusyksyn kovatahtinen pelirupeama tulee päätökseen lauantaina, kun TPS saapuu vieraaksi Lahti Energia -areenalle. Viikon sisään ottelu on neljäs oransseille sotureille, kun viime viikonloppuna pelattiin kahdesti ja keskiviikkona käytiin vääntämässä Classicin kanssa.Tuplapeleistä Tiikereitä ja Steelersiä vastaan tuli täydet pisteet, Classic todettiin paremmaksi numeroin 10-3.

– Jos halutaan tuloksellisesti pärjätä, niin meidän täytyy koko 60 minuuttia pystyä pelaamaan oman pelin ylärajoilla. Ei kestä notkahduksia yhtään kun huippujoukkueita vastaan pelataan. Uskon, että me kyllä pystytään siihen, mutta keskiviikkona ei siihen päästy. Huonompia hetkiä oli liikaa joukossa, mistä Classic pääsi rankaisemaan meitä, puolustaja Juuso Varjokumpu pohtii.

Otteluruuhka joukkueella on kova, mutta Varjokumpu kääntää sen mieluummin positiiviseksi asiaksi.

– Paljon on kyllä ollut pelejä, mutta ajatellaan sitä kautta, että pelituntuma on pysynyt hyvänä joka ukolla. Posin kautta otetaan siitä kaikki hyvä irti ja ajatellaan ainakin niin, että se vaan parantaa meidän peliä!

LASBin pidempiaikaisten loukkaantuneiden listalla jatkavat Joonatan Surakka (arvioitu paluu joulukuussa), Asko Santero (arvioitu paluu joulukuussa) ja Jimi Ahonen (arvioitu paluu joulukuussa). Janne Jaanuksen paluun pelikentille odotetaan tapahtuvan marraskuun puolella.

Lauantain vastustaja TPS on aloittanut kautensa kovin heikosti, kun kolmesta pelistä tilillä on pyöreät nolla pistettä. Joukkue hävisi kotonaan sekä Indiansile että Oilersille ja vieraissa viime sunnuntaina OLS:lle. Sarjan kärkipään kahinoihin odotettu turkulaisjoukkue ei ole vielä pystynyt odotuksiin vastaamaan.

-Heillä ei varmaan vielä ole pelillisesti palaset loksahtaneet kohdalleen aivan kuten on toivottu. Joukkueen paras iskukyky on vielä hakusessa. Siellä ei varmastii millään tasolla olla alkukauteen tyytyväisiä, joten vastaan tulee ärsytetty TPS, Varjokumpu arvioi.

Viime kaudella runkosarjan kolmannelta sijalta pudotuspeleihin lähtenyt TPS taipui kevään peleissä välierissä Oilersille ja hävisi pronssiottelun Nokian KrP:lle.

Pudotuspelipettymyksen jälkeen joukkueen kokoonpano koki jonkin verran vaihtuvuutta. Pois suuntasivat ison roolin puolustaja Erik Storgårds sekä alemmista kentistä muun muassa Olli Kinnunen ja Tino Salminen. Myös LASBiin lainalle siirtynyt Varjokumpu tuli juurikin turkulaisten riveistä. Isoimmat värväykset sisäänpäin olivat Olli Laine Ruotsista sekä Aleksi Ahokas Welhoista.

– TPS on tosi kurinalainen ryhmä, siellä identiteetti on nojannut kovaan puolustuspelaamiseen ja vastustajan pitämiseen poissa ykkössektorin paikoilta. Se on ollut hyvää jo pitkään, viime vuosina ovat myös pystyneet rakentamaan pallollista peliään siihen päälle. Unohtamatta tietysti maalivahtipeliä, Varjokumpu sanoo.

Isoimpina niminä joukkueessa vaikuttavat yhä maajoukkuemiehet Miko Kailiala, Mikko Hautaniemi ja Lauri Stenfors. Taustaltakin löytyy laajuutta ja tulivoimaa, joten helppoa iltaa lauantaina ei missään nimessä ole luvassa.

– Pystytään iskemään siihen, että ollaan vähintään yhtä kovia ellei kovempiakin kaksinkamppailutilanteissa. Kun pelataan viimeiseen asti ja tasainen 60-minuuttinen, niin ollaan vahvoilla haastamaan nyky-TPS.

TPS on ainoa joukkue F-liigassa, jota LASB ei ole vielä pystynyt ikinä kaatamaan. Nyt siihen olisi jälleen mahdollisuus.

– Sitä lähdetään hakemaan. Helppoa se ei tule olemaan ja vaatii meiltä sen vahvan 60-minuuttisen ilman ylimääräisiä notkahduksia. Siihen kun päästään, niin ollaan vahvasti kiinni voitossa kotiyleisön edessä, Varjokumpu arvioi.

LASB – TPS Lahti Energia -areenalla lauantaina 2.10. klo 17 alkaen. Liput lippuluukulta tai tiketti.fi

Lähetys nähtävissä Ruutu+

Kuva: Petteri Laine.