Otteluraportti: Upea kotiyleisö sai ansaitsemansa – tappioputki poikki hienolla voitolla Happeesta

Seitsemän viikkoa saivat oranssipaidat odottaa seuraavaa voittoa Hämeenlinnan syyskuisen illan jälkeen. Happeen kustannuksella se vihdoin saatiin ehjällä esityksellä jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 6-4. 

Ottelun lähtökohdat eivät ennen Happee-kamppailua olleet herkullisimmat. Alla oli kahdeksan ottelua peräjälkeen vailla voittoa. Alla oli edellisen illan 1-8 -murskatappio Indiansin vieraana, ja edessä kamppailu levännyttä sarjakakkosta vastaan, joka tempoi puolestaan kahdeksan ottelun voittoputkessa. Kaikkien odotusarvo ei välttämättä ollut kummoinen trilleri saati sitten kotivoitto.

– Kun tuollaisen eilisen kaltaisen pyllymyräkän saa, niin on tosi iso juttu saada heti seuravana päivänä mahdollisuus kasvojenpesuun. Jos sitä olisi joutunut viikon hautomaan, niin olisi ollut paljon vaikeampi lähteä pelaamaan. Oli meille tosi tärkeää päästä pelaamaan mahdollisimman pian, JP Auroila pohtii.

Kamppailu sai heti ensi minuuteilla lasbilaisittain mieluisan alun, kun Daniel Megyaszain nousu kulmasta maalille toi tulosta avausmaalin muodossa. Johtoa kesti viitisen minuuttia, kunnes Roni Laasosen ja Peter Kotilaisen yhteispeli toi Happeen tasalukemiin. Erän lopulla vaihdettiin vielä yhdet maalit, kun Niko Einiö nosti LASBin uudelleen johtoon, mutta Happee kuittasi sen jo 19 sekunnin päästä.

Toisen erän ja koko ottelunkin kannalta ratkaisukohta oli Megyaszain ottama viiden minuutin väkivaltaisuusrangaistus. LASB otti torjuntavoiton ja onnistui puolustamaan läpi alivoiman vain yhdellä päästetyllä maalilla. Erän viime sekunneilla LASB sai vielä parhaan mahdollisen lopun, kun Lauri Palvaila onnistui lyömään väkevän nousunsa päätteeksi pelin tasoihin.

Kolmannestakaan erästä ei tunteita puuttunut. Timi Kotkan maali erän puolivälissä sytytti viimeistään hurjasti koko illan kannustaneen kotiyleisön. Vielä Happee tuli tasoihin ennen viimeistä vitosta Jami Mannisen maalilla.

Jos aiemmin tämän kauden trendi on ollut, että tiukat pelit kääntyvät vastustajalle, niin tänään siihen tuli muutos. JP Auroilan johtomaali upposi ohi Markus Laakson reilut kaksi minuuttia ennen loppua, ja se teki nannaa lasbilaisille. Happee yritti vielä aikalisän siivittämänä hakea tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tulosta ei tullut. Megyaszai kaunisteli lukemia vielä iskemällä yhden maalin tyhjään maaliin.

Loppuun nähtiin vielä temppu, joka työllistänee jälleen kurinpitoa. Puoli minuuttia ennen loppua, kun LASB piti palloa Happeen päädyssä, Peter Kotilainen pamautti vielä Jesse Arolaa kyynärpäällä pään seudulle. Typerä temppu toi turhautuneelle Kotilaiselle 5+20 minuutin rangaistuksen, mikä viimeistään kaatoi Happeen kirin. Täydet kolme pistettä jäivät näin ollen Lahteen, ja kotiyleisö sai isosti syytä riemuun.

– Ihan hemmetin hyvältä tuntuu, ihan näin kauaa ei jaksaisi odottaa seuraavaa voittoa. Voittamiseen mieluusti tottuisikin, Auroila virnistää.

– Alusta saakka oltiin hereillä, oli lähestulkoon ehjä 60-minuuttinen. Hemmetin hienosti syötiin viiden minuutin alivoima, mistä saatiin momentumia. Oltiin taktisesti kypsiä ja pelillisesti suht kypsiä. Hasseja tulee toki aina, laji on kuitenkin nopea ja tulee paljon tilanteita, mutta pystyttiin silti minimoimaan ne aika hyvin. Ansaittiin voitto, oltiin me tuon verran parempia, hän sanoo.

Auroilan, Arolan ja Kotkan kolmosketju oli oranssipaitojen parhaimmistoa läpi ottelun. Kaikki pääsivät pisteille, ja kolmikko tuhlailikin muutaman maalipaikan pelin edetessä. Koostumus vastasi puolesta LASBin maaleista, ja Kotka ja Auroila saivat ansaittua tunnustusta ottelun parhaana ja vakuuttavimpana pelaajana.

– Me uskallettiin pelata enemmän ylöspäin ja vähän pienempiin tiloihin, sitä kautta on saatu peliä auki. On uskallettu tehdä enemmän peliä, eikä olla tyydytty vain kyykkimään ja lyömään palloa kulmaan. Joni Puolakka kun tuli tuohon pakiksi, niin sekin on tuonut paljon meidän peliin, Pulelle iso hatunnosto, Auroila sanoo.

Nyt joukkue saa viikon huilata ja harjoitella kohti seuraavaa koitosta, joka on edessä viikon päästä perjantaina Oilersin vieraana. Kamppailu on joukkueen viimeinen ennen joulukuun alun maajoukkuetaukoa.

Kuva: Petteri Laine.