Otteluennakko: Vuosi pakettiin kuuman Hämeen derbyn merkeissä

Joulut on vietetty ja on jälleen aika palata pelikentille viimeistä kertaa kalenterivuoteen 2021. Ja mikäs sen parempaa kuin päättää vuosi paikallispelillä aina yhtä rakasta pikkuveljeä Steelersiä vastaan!

Kinkut on syöty, lahjat jaettu ja on aika palata jälleen sorvin ääreen salibandykaukalossa. Joukkueella on  ollut aikaa hioa kuvioita tulevaa varten, mutta on joulun pyhät käytetty luonnollisesti myös lepoon.

– Aika rauhakseen on joulut vietetty, kukin omissa oloissaan perheiden kanssa. Ainakin hyvin levännyt pitäisi olla koko porukka. Muutamia treenejä oli ennen joulua ja maanantaina vielä valmistavat treenit. Ollaan jumpattu edelleen meidän pallollista peliä ja iskostettu meidän perusarvoja, mitä pelissä halutaan. Ei sen kummempaa, aika perusjuttuja, jutustelee Daniel Megyaszai. 

Puolitoista viikkoa on vierähtänyt edellisestä kamppailusta, jossa SPV kaatui Lahdessa hienon taistelun päätteeksi. Voitot karttoivat joukkuetta alkukaudesta, mutta tuo peli ja edellinen Tiikerit-voitto nostivat LASBin jo neljän pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

– Se oli hyvä taisteluvoitto meiltä. Toisessa erässä oltiin vähän purjeessa, mutta me siedettiin se vaikea hetki varmasti parhaiten tällä kaudella. Saatiin kolmannen erän alkuun tehtyä vielä maali, sen jälkeen se olikin meidän hallussa se ottelu.

– Alkukausi oli vaikea, kun jonkun verran väkeä vaihtui edellisestä kaudesta ja kausi tuli aika nopeasti syksyllä vastaan. Kallekin lehteen jossain vaiheessa sanoi, että vasta nyt ollaan alettu hitsautua joukkueena yhteen. On löydetty hyvä taisteluilme ja halutaan voittaa selkeästi enemmän kuin alkukaudesta, se alkaa nyt näkyä tuloksissa, Megyaszai pohtii.

Hyvä startti kauden toiseen puoliskoon on antanut joukkueelle hieman tilaa hengittää sarjataulukossa. Sijoitus on yhä kymmenes, mutta matkaa kahdeksanteen sijaan on neljä pistettä, yhdenteentoista viisi.

Steelersillä puolestaan on kasassa seitsemän pistettä 14 ottelusta. Voitot se on ottanut Tiikereiltä ja Jymyltä, sekä yhden jatkoaikapisteen SPV:ltä. Viime kaudella putoamiskarsintojen kautta sarjapaikkansa säilyttänyt joukkue on liipaisimella myös tällä kaudella.

– Aika taisteleva joukkue tulee varmasti vastaan. He saivat edellisiin peleihin Markus Siprosen pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin, se tuo varmasti virtaa koko joukkueelle kun sellaisen huippuyksilön saavat. Vaikea ottelu on varmasti luvassa, Megyaszai pohtii.

Megyaszai ja Niko Einiö tuntevat vastustajan hyvin pelattuaan joukkueessa pitkän tovin. Molemmille keskiviikon ottelu on kolmas kohtaaminen teräsmiehiä vastaan, kun harjoituskausi lasketaan mukaan.

– On siinä tietty ekstralataus, kun on paljon ihan lapsuudesta asti tuttuja kavereita vastassa.

Steelersin aikana tykkäsin aina käydä Lahessa pelaamassa, vaikka ei ne reissut menestyksekkäitä olleetkaan. Lahessa on aina ollut tosi hyvä tunnelma, viime kaudellakin fanit tekivät vaikutuksen, Megyaszai muistelee.

Joukkueena Steelers luottaa paljon nuoreen voimaan. Kärkiosaaminen joukkueessa on Teuvo Kinnusen ja Markus Siprosen jälkeen melko ohutta. Joukkue on tehnyt vähiten maaleja koko sarjassa (49) ja päästänyt Jymyn kanssa eniten omiin (115), joten tilastot eivät joukkuetta mairittele. Classicista tullut puolustaja Valtteri Molkka on ollut joukkueen valopilkkuja, kun puolustajan paikalta on syntynyt tehot 9+4=13, joka on toisiksi eniten Kinnusen 10+8=18 jälkeen.

– Heillä on paljon nuoria ja taitavia pelaajia, joista monet ovat junioreissa tehneet paljon pisteitä ja potentiaalia löytyy. Heikkous löytyy varmaan myös tuon iän kautta, niitä vaikeita hetkiä ei ole aina jaksettu ihan kestää. Se on meille iskun paikka, kun saadaan heidät puolustuskannalle ja pois pallosta, sitä kautta se meille kääntyy.

Edellisen kerran Steelers kohdattiin sarjan alkukierroksilla syyskuun lopulla, tuolloin Hämeenlinnasta tuliaisina oli 8-4 -vierasvoitto. Kamppailu oli tasainen, mutta LASB pystyi sen kääntämään kolmannessa erässä neljällä maalilla.

– Silloin avauserä oli tasainen, mutta me saatiin ote pelistä paremmin ja paremmin pelin edetessä. Lopussa puolustettiin pallolla hyvin kun saatiin parin maalin karkumatka.

Tärkeät pisteet ovat siis jaossa Lahden keskiviikkoillassa, kun molemmat joukkueet kaipaavat lisäpisteitä. Ketkä LASBin pelaajista ovat käyttäneet joulun parhaiten hyväkseen ja ovat kovassa iskussa keskiviikkona?

– Vedetään omaan kenttään päin tässä, Tiitus Salokangas ja Juuso Varjokumpu ovat molemmat pelanneet huikealla tasolla. Vahva usko siihen on, että Juuso tekee ensimmäisen LASB-maalinsa huomenna!

LASB – Steelers keskiviikkona 29.12. klo 18.30 alkaen Lahti Energia -areenalla!

Otteluun saapuvilta yli 16-vuotiailta tarkastetaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus hallin ovella. Katsojille annetaan merkityt istumapaikat, jotta turvaetäisyydet saadaan pidettyä. Ottelussa on vahva maskisuositus.

Liput ennakkoon tiketti.fi tai lippuluukulta!

Kuva: Petteri Laine.