M1: LASB maalin verran Alligator Malansia edellä

LASBin vierailu Classicin järjestämässä Players Nightissa sujui mallikkaasti, kun joukkue haki 3-2 voiton sveitsiläisestä Alligator Malansista. Ottelu oli huomattavasti parempi kokonaisuus kuin viikon takainen Koovee- ottelu Eerikkilässä.

Ottelu kulki alusta asti erittäin tasaisena, fyysisenä ja maalittomana. Avauserässä ei maaleja vielä nähty, vaikka molemmilla joukkueilla paikkoja olikin.

Ensimmäisen kerran palloa kaivettiin rysästä ajassa 21.59, kun vasta 18- vuotias Ilmari Lehtinen nosti pallon maalivahdin nenän edestä maalin kattoon. Maali oli Lehtisen uran ensimmäinen aikuisten otteluissa, mutta takaan, ettei viimeinen. LASBin 2-0 johto-osuma syntyi ylivoimalla, kun Heikki Hätönen ehti ensimmäisenä irtopalloon, tiputti sen Matti Korhoselle ja tämä jakoi kauniin passin Rasmus Kainulaiselle, jolla oli helppo työ naulata pallo tyhjiin. Malans kavensi heti seuraavassa vaihdossa LASBin nukahduksen johdosta, joten toiselle tauolle siirryttiin LASBin 2-1 johtolukemista.

Kolmanteen erään sveitsiläiset nostivat karvaustaan, mutta onnistuivat yllättämään erinomaisesti torjuneen Pasi Järvisen vain kerran. 2-2 tasoitus syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 43.34. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 54.46, kun Hätönen laukoi painavan ranteen vasempaan yläkulmaan ja pääsi tuulettamaan vanhassa kotihallissaan. Hätösen maalia edelsi Roope Kainulaisen taidokas kaksinkamppailuvoitto keskialueella.

– Ei ensimmäistä harjoitusottelua voi liikaa tuijotella, varsinkaan kun kaveri tulee ja antaa sellaisen paineen, minkä Koovee viime sunnuntaina antoi. Edelliset pelit on pelattu puoli vuotta sitten, joten ei voi olettaa, että avaus- ja kääntöpeli olisi sellaiseen mitenkään valmista, muistutti valmentaja Kalle Tyrkäs.

– Tänään me onnistuimme hyvin niissä asioissa missä meidän pitikin. Juna kulkee aikataulussa ja ensi viikolla jatketaan harjoituksia. Valmennus on tyytyväinen tämän päivän esitykseen ja ennen kaikkea nuorten pelaajien esiinmarssiin. Erityisesti Vili Ahola ja Ilmari Lehtinen täyttivät paikkansa tänään hyvin, päätti Tyrkäs.

LASB palaa harjoituksiin maanantaina ja pelaa seuraavan harjoitusottelunsa heti keskiviikkona, kun se kohtaa Nokian KrP:n Raholassa.

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=UojZQHGhniI” ]